• Famke van Heuckelum van het Cambium doet op 6 april mee aan de Provinciale voorronde in Apeldoorn.
• Famke van Heuckelum van het Cambium doet op 6 april mee aan de Provinciale voorronde in Apeldoorn. (Foto: aangeleverd)

Famke uit Zaltbommel wint jongerenvoorleeswedstrijd

  •   260 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Famke van Heuckelum van het Cambium college Zaltbommel is winnaar van de voorleeswedstrijd Read2Me! van Bibliotheek Rivierenland.

Drie middelbare scholen streden woensdag mee in de Kwartfinale van de landelijke voorleeswedstrijd voor brugklassers, Read2me!. Een driekoppige jury koos de vrouwelijke finalist unaniem als winnaar.

Brugklas

Read2Me! Is dé voorleeswedstrijd voor brugklassers. Het doel is het lezen onder jongeren op het voortgezet onderwijs te stimuleren. Leerlingen uit de brugklas strijden met elkaar in een voorleeswedstrijd, waarin zij elkaar fragmenten voorlezen uit de lijst van boeken die op de lijst van Jonge Juryboeken staan. Die lijst is opgesteld aan de hand van een jaarlijkse stemming waaraan alle leerlingen uit het Nederlandse voortgezet onderwijs van de eerste tot en met de derde klas kunnen deelnemen.

In de kwartfinale streden de schoolwinnaars van het KWC uit Culemborg, het Cambium College uit Zaltbommel en het Pantarijn uit Kesteren tegen elkaar in de theaterzaal van de Pluk te Geldermalsen.

De juryleden, oud-wethouder Wiendels uit Geldermalsen, Marianne Schotsman en Dinie van Oort hadden de moeilijke taak om een winnaar te benoemen.

Sjoerd Kuyper

Famke nam de mensen in de zaal helemaal mee in het boek Hotel de grote L van Sjoerd Kuyper.

Provinciale ronde

Op 6 april leest Famke in Apeldoorn opnieuw in een Provinciale ronde en maakt zij kans op een landelijke finaleplaats.

De landelijke finale Read2Me! is op zaterdagmiddag 25 mei 2019 in Podium Hoge Woerd in De Meern (Utrecht)

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }