Foto: Janneke Boogaard

Nog 150 huizen erbij in Rossum

  •   622 keer gelezen

ROSSUM • Na Kerkdriel, Hedel en Ammerzoden is nu Rossum aan de beurt met het ontwikkelen van woningbouwplannen. Ruim 150 woningen moeten er komen in het plan Rubens.

Er is al een andere ontwikkeling gaande n Rossum; plan Weteringshoek is bijna helemaal verkocht en de bouw start medio april dit jaar. Tijd dus om door te ontwikkelen. Wethouder Peter de Vries wil een grote inhaalslag maken voor wat betreft woningbouw in Rossum: "Na jaren van crisis en voorzichtig herstel van de woningmarkt is het nu tijd om in Maasdriel volop te gaan ontwikkelen."

Noordkant
Het plan Rubens wordt aansluitend aan Weteringshoek ontwikkeld, richting de H.C. de Jonghweg aan de noordkant van het dorp.

Ruim opgezet
In het woningbouwplan dat het college ter inzage gaat leggen staan vooral woningen in het midden- en hogere segment gepland. Woningen die levensloopbestendig zijn en ruim van opzet zoals patiowoningen. Daar is volgens de wethouder grote behoefte aan in het dorp.

Generatiewoningen
"Er komt nog volop gelegenheid om mee te denken over mogelijkheden zoals generatiewoningen of kangoeroewoningen", verwijst de wethouder naar het recente onderzoek van TipBommelerwaard.nl.

De duurdere woningen moeten zorgen voor een impuls aan de leefbaarheid in Rossum. Senioren kunnen doorstromen, waardoor er ruimte komt voor starters.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }