• Peter Jan Kaasjager met op de achtergrond zijn broer Johan en vriend Tijmen Klamer.
• Peter Jan Kaasjager met op de achtergrond zijn broer Johan en vriend Tijmen Klamer. (Foto: aangeleverd)

The Crazy Cheesehunters gaan weer voor de winst

  •   344 keer gelezen

GAMEREN • Voor de vijfde keer gaan de 'Crazy Cheesehunters' met hun Range Rover P38 uit 1995 op pad voor een uitdagende tocht door het hoge noorden. Drie keer behaalden ze de eerste plaats.

De broers Peter Jan (34) uit Gameren en Johan Kaasjager (40) uit Dussen gaan op 11 februari samen met vriend Tijmen Klamer (37) uit Hamburg voor de vijfde keer de uitdaging aan om met een oude auto duizenden kilometers door de sneeuw te rijden.

Barrel Challenge

De eerste keer, in 2015, werden ze eerste bij de Carbage Run. De twee jaren daarna deed team 'Crazy Cheesehunters' mee aan de Barrel Challenge, waar ze ook op de eerste plek eindigden. Vorig jaar werden ze bij die tocht vijfde. Dit jaar doen ze weer mee met de Carbage Run, waar in totaal vierhonderd auto's met ongeveer duizend deelnemers starten in Kopenhagen voor de ruim 2500 kilometer lange tocht door Zweden naar de hoofdstad van Finland, Helsinki.

Voor de fun

Waarom? "Puur voor de fun", lacht Peter Jan Kaasjager. In het dagelijks leven is hij druk als eigenaar van 't Ouwe Mestershuis, een goedlopende horecagelegenheid met café, biljart én populair restaurant met terras langs de dijk in Gameren. Een week per jaar nemen zijn ouders de zaak weer even over en gaat hij met zijn broer en Tijmen de uitdaging aan.

Opdrachten

Om kans te maken op de eerste prijs, moeten de deelnemers verschillende opdrachten uitvoeren. Sommige teams beginnen daar niet aan, die richten zich uitsluitend op de tocht, die onder andere door prachtige natuurgebieden komt. "Wij doen mee voor de fun, maar zijn er ook op gebrand om te winnen", zegt PeterJan. "We zijn daar heel fanatiek in."

Legoblokjes

Winnen doe je niet door de snelste te zijn, maar door de opdrachten onderweg zo goed mogelijk uit te voeren. Zo moest het drietal een keer in Denemarken de auto op legoblokjes zetten. "We vonden een legohandelaar waar we drie kilo legoblokjes konden kopen", vertelt Peter Jan. "In een garagebedrijf maakten we vier torentjes van vijftien centimeter en daar is de auto op getild."

Eland

Een andere opdracht was om in de bossen een foto te maken waarop een eland te zien was én de auto met het startnummer. Onderweg is het verder vooral natuurlijk genieten van het prachtige winterse landschap. Ook letten de deelnemers een beetje op elkaar, ze hebben en voelen de verplichting om een ander te helpen als er iets misgaat.

De start is elke ochtend om 8:00 uur, de deelnemers moeten hun opdrachten rond 22:00 uur 's avonds inleveren. Ze moeten zelf zorgen voor overnachtingsadressen. De ene keer slapen ze in een hotel, een andere keer in een pension of appartement.

Opvallend groen

De oude Range Rover is afgelopen jaar weer netjes onderhouden, deels in opvallend groen gespoten en voorzien van opvallende, maar wel veilige verlichting. In de auto beschikken de mannen over internet, zodat ze zich heel goed op de opdrachten kunnen voorbereiden. "Wij gaan ook dit jaar weer voor de winst", lacht Peter Jan 'Cheeshunter'.

Britta Alink

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }