• Leerlingen aan de slag met het project ANWB Streetwise.
• Leerlingen aan de slag met het project ANWB Streetwise. (Archieffoto: Nico van Ganzewinkel)

Maasdriel maakt verkeer rond scholen veiliger

  •   243 keer gelezen

MAASDRIEL • De gemeente Maasdriel heeft een pakket maatregelen voorbereid voor alle basisscholen. Daarmee moet het verkeer rond de scholen veiliger worden.

Zo komt in de bestrating van toegangswegen het woord 'school' te staan en komt bij elke school op een strategische plek een opvallende gekleurde paal met een bord waarop overstekende kinderen staan. Doel van deze acties is dat automobilisten beter opletten en afremmen.

Dertig kilometer
Mogelijk worden alle omliggende straten ook ingericht als dertig kilometer-zone, maar daarover moet de gemeenteraad nog een besluit nemen. Dat gebeurt in januari, als het gemeentelijk verkeer- en vervoersplan op de agenda staat.

Lespakketten
Daarnaast krijgen alle scholen lespakketten aangeboden waarmee kinderen vooral praktische ervaring opdoen die ze in het verkeer nodig hebben. Dat varieert van de theatervoorstelling 'Pas op muis' voor de kleinsten tot het programma Streetwise dat door ANWB-instructeurs gegeven wordt in alle groepen. Ook is er een onderdeel voor kinderen samen met hun ouders.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }