Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard

Genomineerden Hedelnaar van 't Jaar bekend gemaakt

  •   1535 keer gelezen

HEDEL • Hedelse Activiteiten Stichting (HAS) heeft de genomineerden voor de titel Hedelnaar van 't Jaar bekend gemaakt. Het gaat om Annie van 't Zand-van der Elst, Henny Stuiver en Marietje van Krugten met haar dochter Annelies Scheij. 

Voor Annie van 't Zand-van der Elst is het de tweede keer dat zij genomineerd is. In 2014 viel deze eer haar ook al een keer te beurt. Annie is al 12 jaar bestuurslid van de EHBO waar zij verantwoordelijk is voor de coördinatie van de jeugd EHBO-lessen op de basisscholen in Hedel. Zelf geeft ze groep 8 van De Lispeltuut EHBO-les. Annie heeft al 36 jaar een EHBO diploma en is inzetbaar bij allerlei regionale evenementen, zoals Koningsdag, de paardenmarkt en wielerrondes. Bovendien is zij aangesloten bij HartslagNu. Dit is een landelijk platform waarbij burgers hulp bieden wanneer iemand in de buurt gereanimeerd moet worden. Bij een mogelijke hartstilstand wordt 112 gebeld en worden niet alleen de hulpdiensten ingeschakeld, maar ook de vrijwilligers van HartslagNu. Zij kunnen een AED ophalen en reanimeren. Doordat de burgerhulpverleners in de buurt wonen, zijn zij vaak eerder bij het slachtoffer en blijven daar totdat de professionele hulpverlening komt. 

Met zijn 47 jaar is de geboren en getogen Hedelnaar Henry Stuiver de jongste genomineerde dit jaar. Komende uit een gezin van 12 kinderen, is hij van kinds af aan met het jeugdwerk opgegroeid en als vrijwilliger doorgegroeid. Toen er 5 jaar geleden een tekort aan bestuursleden dreigde wilde Henry absoluut niet dat het jeugdwerk hierdoor uiteen zou vallen en is hij bestuurslid van de Stichting Jeugdwerk de Molshoop geworden. In die functie is hij verantwoordelijk voor het technische gedeelte, iets dat voor Henry, die in het dagelijks leven elektricien is, op het lijf geschreven is. Daarnaast is hij ook verantwoordelijk voor de organisatie van de talentenjacht, waar hij dit jaar voor de 33ste keer de muziek draaide. Voor deze talentenjacht die bedoeld is voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar verzorgt Henry alles. Van coördinatie, prijzen tot muziek en verlichting. Iets dat hem als zijnde een "doe" man uitstekend ligt. 

Het is dit jaar voor het eerst dat een moeder en een dochter samen genomineerd zijn. Marietje van Krugten van 76 en haar 56-jarige dochter Annelies Scheij zijn geen onbekenden in Hedel. Marietje heeft meer dan 30 jaar in het dorpshuis gewerkt. Annelies stond dan ook bekend als "de dochter van Marietje van het dorpshuis". Inmiddels zijn beiden actief bij de plaatselijke voetbalvereniging waar zij samen alweer meer dan 15 jaar de kleedkamers schoonmaken. Als er feesten zijn gaan moeder en dochter na afloop de kantine schoonmaken, zodat er de volgende dag weer gevoetbald kan worden. Ook de was van het eerste elftal wordt door Annelies gedaan. Verder is Annelies al jaren de hele week aan het helpen bij de kindervakantieweek. Marietje is hier nog gedeeltelijk aanwezig voor het verlenen van hand- en spandiensten. Wanneer er acties in het dorp zijn voor haar neef, Roel Scheij, staat Annelies ook paraat om te helpen.

Burgemeester Henny van Kooten maakt zaterdag 3 november tijdens het Paardenmarktfeest bekend wie de opvolger wordt van Remco de Haan die de titel vorig jaar won. Het Paardenmarktfeest wordt gehouden in het Dorpshuis Gelre's End en begint om 20:30 uur. De toegang is gratis.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }