Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto: aangeleverd

Heel varken op menukaart bij Rossumse bistro

  •   622 keer gelezen

ROSSUM • De varkens van Pigme hebben een prachtige zomer gehad aan de dijk bij Rossum, maar nu is het toch echt zover dat een deel naar de slacht gaat. Toen Bram van de Bourgondische bistro In Petto dit vernam, kwam deze snel in actie en bood aan om één volledig Rossums Berkshire varken op de kaart te zetten. 

Josse Haarhuis (21) heeft een missie: om op een duurzame circulaire manier varkens te houden en dichter bij de uiteindelijke consument te brengen. Op deze manier heeft hij in samenwerking met fruittelerszoon Willem van der Zalm ook een kudde neergezet aan de Waaldijk in Rossum. Hier hebben de buitenvarkens een heerlijke zomer achter de rug en zijn flink gegroeid van een appelrijk rantsoen.

Mals
Het ras Berkshire valt op door de donkere kleur, de marmering en de unieke malsheid van het vlees. In combinatie met het appelrijke rantsoen zorgt dit voor een echte smaaksensatie. Wie dat wil proeven kan op 18, 19, 20 of 21 oktober naar bistro In Petto in Rossum komen.

Adopteren
Het varkensvlees wordt daarnaast aangeboden in vleespakketten te bestellen via Pigme.nl of middels adoptie van een eigen levend varkentje.

Josse: "Het is wellicht confronterend dat je de varkens van om de hoek op eet, maar het uiteindelijke doel is mensen bewuster maken van hun vleesconsumptie. Weet wat je eet en geniet ervan!"

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }