Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Het koor staat onder leiding van Jan Opschoor.
• Het koor staat onder leiding van Jan Opschoor. (Foto: Fotolux)

Zaltbommels Kamerkoor viert 55-jarig jubileum

  •   181 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Het Zaltbommels Kamerkoor viert haar 55-jarig jubileum zondag 4 november 15.30 uur met een groots concert in de Sint-Maartenskerk.

De jonge, getalenteerde sopraansoliste, Heleen Bongenaar, een 10-koppig strijkensemble met Marta Lopez Vega en Klaas Hoek op het harmonium werken mee aan het programma, gewijd aan vocale werken van Mendelssohn (1807-1847).

Memento Jubilatio is een verrassend concertprogramma met bekende en minder bekende werken van Felix Mendelssohn - Bartholdy, waaronder 'Auf Flügeln des Gesanges en Music in the Millions' die sopraan Heleen Bongenaar uitvoert.

De hymne 'Hör mein Bitten Oratorium " bestaat uit vier aaneensluitende delen.

De afwisseling tussen sopraansolo en koor kent als basis de koorstijl zoals gebruikelijk in de Anglicaanse kerk. Ook het Oratorium 'Lauda Sion Jubilatio' heeft een samenspel tussen koor en sopraan.

De koraal cantate 'Verleih uns Frieden' bevat een prachtige rol voor cello.

Het strijkensemble met violen, cello en contrabas en het harmonium begeleiden het geheel. Zowel Marta Lopez Vega op de viool als Klaas Hoek op harmonium werkten eerder samen met het Zaltbommels Kamerkoor.

Het opgebouwde, brede repertoire bestaat uit voornamelijk a capella muziek.

Sinds 2010 is Jan Opschoor de dirigent van het Zaltbommels Kamerkoor. Waar zijn voorganger, Theo van Haaren, koos voor oude muziek van voor 1700, ligt bij Opschoor het accent op de barok en Romantiek.

Kaarten á 20 euro zijn te koop via de website.

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }