• Een pasar malam, zoals hier in Leerdam, past bij nader inzien niet in de Sint-Maartenskerk.
• Een pasar malam, zoals hier in Leerdam, past bij nader inzien niet in de Sint-Maartenskerk. (Foto: Nico Van Ganzewinkel)

Pasar malam in de Sint-Maartenskerk gaat niet door

  •   512 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Dit voorjaar heeft de CMN-Groep (exploitant Sint-Maartenskerk en Poorterij) aangekondigd bezig te zijn om een pasar malam te organiseren op 18 november in de kerk. Dat blijkt bij nader inzien niet haalbaar. De theatervoorstelling van Ricky Risolles en Wieteke van Dort in de Poorterij gaat wel door.

Ondanks de vele positieve gesprekken tussen de CMN-Groep en de organisator van de markt is er besloten om de Indonesische markt niet door te laten gaan. De formule en uitstraling die de organisatie hanteert, is niet haalbaar in de kerk. "Dat heeft puur te maken met de ruimte en indeling van de kerk. Het zou voor de organisatie betekenen dat zij te veel concessies moeten doen in het leveren van de gewenste kwaliteit", legt Martijn Los van de CMN-Groep uit.

Los vervolgt: "Aan de wil ligt het niet, er vinden namelijk op korte termijn nieuwe gesprekken plaats om in de regio toch een pasar malam te organiseren. Daarbij wordt ook gekeken naar de mogelijkheden in de Sint-Maartenskerk, maar dan in een andere vorm."

Ricky Risolles
De Indonesische Ricky Risolles zal op 18 en 25 november én 8 december naar Zaltbommel komen met zijn komische voorstelling 'Ya, dat is iets Indisch…'. Ricky is landelijk zeer bekend onder 'Indo's en Indolovers' en wordt ondersteund door onder andere Wieteke van Dort. Ook zal zij zal haar opwachting maken als Tante Lien met haar 'Late late Lien show'.

De voorstelling is een samenwerkingsverband tussen de Poorterij en Ricky Risolles en is vooralsnog alleen in Zaltbommel te zien. De première is praktisch uitverkocht en ook de twee andere uitvoeringen lopen in een rap tempo vol. 

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }