Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• V.l.n.r. Mariëtte Rodenburg (verloskundige), Esther Kolthof (praktijkassistente), Joyce Hofmans met dochters Jackie en Rebecca. Niet op de foto: Sanne Jansen, verloskundige en groepsbegeleider CP.
• V.l.n.r. Mariëtte Rodenburg (verloskundige), Esther Kolthof (praktijkassistente), Joyce Hofmans met dochters Jackie en Rebecca. Niet op de foto: Sanne Jansen, verloskundige en groepsbegeleider CP. (Foto: aangeleverd)

Vijftigste baby bij Centering Pregnancy Bommelerwaard

  •   590 keer gelezen

BOMMELERWAARD • Bij Verloskundig Centrum Bommelerwaard is de vijftigste baby geboren van wie de moeder tijdens de zwangerschap heeft meegedaan aan Centering Pregnancy. Jackie is de tweede dochter van Joyce en Ramon Hofmans en zusje van Rebecca.

Centering Pregnancy (CP) is een programma dat de medische controles en alle informatie rondom zwangerschap, de bevalling en de eerste babytijd combineert tijdens negen bijeenkomsten gedurende de zwangerschap. Daarmee is er veel tijd om al je vragen te stellen en ervaringen te delen; een groep bestaat uit 8-12 vrouwen die in dezelfde periode van zes weken zijn uitgerekend.

Succes
Sinds maart vorig jaar biedt Verloskundig Centrum Bommelerwaard deze manier van zorg aan, naast de reguliere 1-op-1 controles, de keuze is aan de zwangere. Het is inmiddels ook in deze praktijk een aanslaand succes, net als in steeds meer verloskundige praktijken in Nederland. Op 18 oktober zal de twaalfde groep starten, voor iedereen die is uitgerekend tussen 1 april en 15 mei 2019. Ook heeft inmiddels een zwangere zich gemeld die in 2017 beviel en nu voor de tweede keer mee gaat doen aan een Centering groep. 

Contact houden
Voor de groep van Joyce en dochter Jackie wordt de tiende - en laatste - bijeenkomst met moeders en baby's gepland als de laatste baby uit de groep (hopelijk heel binnenkort) is geboren. Ervaring leert dat de moeders daarna ook nog contact blijven houden met elkaar.

Meer info: verloskundigcentrumbommelerwaard.nl/zwanger/centeringpregnancy of www.centeringhealthcare.nl 

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }