• Het soepenbuffet is altijd de grote trekpleister.
• Het soepenbuffet is altijd de grote trekpleister. (Foto: Bert Kerkhof)

Negende editie Soepenfestival in Alem

  •   102 keer gelezen

ALEM • In het plantsoen bij Het Hart van Alem vindt zaterdag 24 juni van 16:00 tot 01:00 uur de negende editie plaats van het gratis toegankelijke Soepenfestival.

In het plantsoen verrijst een bonte parade van tenten, bussen en markante voertuigen. "Op maar weinig plaatsen vind je in de Bommelerwaard zo'n knus onderkomen als op deze historische plek", vindt penningmeester Peter van Boxtel van de organisatie. Het verrijdbare podium biedt plaats aan live optredens. DJ D'n Bammer opent het festival om 16:00 uur, waarna Fanfare Alem om 16:15 uur een verrassen muziekprogramma verzorgt. Een half uur later volgt het Nick van Wijk Trio met een spannende set van een uur.

Kinderen kunnen zich uitleven op historische elektronische apparaten, een pingpongtafel, tafelvoetbal, een spring- en speelkussen en enkele badjes. Het is (bij mooi weer) mogelijk een rondrit door het dorp te maken in een nostalgische legerjeep. Ook is er een fototentoonstelling waar vier regionale fotografen hun mooiste werk uit Alem en omgeving laten zien.

Soepenbuffet

Het buffet gaat om 17:45 uur open. Daarna volgen nog optredens van de band Jack (18:30 uur), zangeres Melinda (20:00 uur), Progretto (21:00 uur) en The Streets (22:30).

De opbrengst is ook dit jaar weer voor twee regionale goede doelen. "Vorig jaar hebben we voor een flink bedrag een wc-wagen op maat laten maken, waar nu alle Alemse verenigingen en festivals gratis gebruik van kunnen maken", vertelt secretaris Willy van Lent.

Meer informatie: theoleerintveld@hotmail.com of app/sms naar: 06-53799146.

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }