Foto: Hans Verbeek/ Meesters Multi Media
update

Fietser dodelijk verongelukt in Kerkdriel

  •   5445 keer gelezen   112

KERKDRIEL • Bij een ongeval op de Grote Inghweg in Kerkdriel is zaterdagmorgen een fietser, een 70-jarige inwoner van Kerkdriel, om het leven gekomen.

De aanrijding tussen een bedrijfswagen en een fietser vond rond 10:30 uur plaats op de kruising van de Provincialeweg en de Grote Inghweg. De hulpverleningsdiensten politie, ambulance, brandweer en ook een traumahelikopter rukten na de melding uit.

Een omstander was direct al gestart met reanimatie van de fietser. Alle hulp mocht niet meer baten. Het slachtoffer, een 70-jarige inwoner van Kerkdriel, overleed ter plaatse.

Onderzoek
In het onderzoek dat werd opgestart naar de toedracht van het ongeval spraken politieagenten met een getuige. Verkeersongevallenanalyse kwam ter plaatse voor (technisch) sporenonderzoek en de bestuurder van de bedrijfswagen is meegenomen naar het politiebureau waar hij werd gehoord over de toedracht.

Uit het onderzoek zover blijkt dat de bestuurder van de bedrijfswagen vanaf de rotonde Alem kwam en over de Provincialeweg richting Velddriel reed. De 70-jarige man reed op het aangrenzende fietspad. Op het moment dat de bestuurder hem wilde passeren zou de fietser ter hoogte van de Grote Inghweg plotseling linksaf zijn geslagen.

De bestuurder probeerde hem te ontwijken maar kon een aanrijding niet meer voorkomen.

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }