Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto: Bart Meesters

Brand in Hedel onder controle

  •   681 keer gelezen   112

HEDEL • De hulpdiensten zijn de brand in Hedel meester. Dat meldde de Veiligheidsregio maandag om 14:45 uur.

De loods waar het vuur woedde, is uitgebrand. De dakplaten zijn naar beneden gestort. "Die worden nu met een kraan omhoog getild, zodat de brandweer kan zien hoe de situatie daar onder is en verder kan gaan met het blussen van smeulende resten", zegt woordvoerder Jet Vroege van de Veiligheidsregio.

Niet naar binnen
Hoe de brand is ontdekt of wat de oorzaak was, kon Vroege maandagmiddag niet zeggen. "Het was in het begin onduidelijk of er mensen binnen waren. De brandweer kon het eerste uur niet naar binnen, vanwege de rook en de grote vuurlast. Dat betekent dat er veel warmte vrijkomt door brandende materialen in de loods. Als er dan een deur opengaat en er zuurstof bij de brand komt, kan er een grote steekvlam ontstaan en dat is te gevaarlijk", legt de woordvoerder uit.

Pas toen de brand uitslaand werd, konden brandweermensen naar binnen.

Uitvaartonderneming
"Gelukkig bleek er niemand binnen te zijn. Ook in het naastgelegen pand van uitvaartondernemer Stork was niemand op het moment van de brand." Het gebouw van de uitvaartverzorger heeft wel schade opgelopen door de brand. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere panden.

Ziekenhuis
Enkele uren nadat de brand werd gemeld, meldde zich één persoon die last had gekregen van de rook. Die is ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel en voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht.

Burgemeester Henny van Kooten is ter plaatse om de betrokkenen een hart onder de riem te steken.

Lees hier over het verloop van de brand.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }