Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Op het drukke kruispunt in Gameren botsten maandagochtend twee auto's op elkaar.
• Op het drukke kruispunt in Gameren botsten maandagochtend twee auto's op elkaar. (Foto: Hans Verbeek/Meesters Multi Media)

Botsing op Middelkampseweg in Gameren

  •   1707 keer gelezen   112

GAMEREN • Bij een aanrijding op de kruising Middelkampseweg/Prins Willem-Alexanderstraat in Gameren is maandagochtend een lichtgewonde gevallen.

Het slachtoffer kon in de ambulance geholpen worden, hij hoefde niet meer naar het ziekenhuis. De auto's raakten zwaar beschadigd en zullen door een bergingsvoertuig opgehaald moeten worden.

Rotonde
Op de bewuste kruising vonden al meer ongelukken plaats, er wordt al lang nagedacht over een rotonde op die locatie. 

Startstraat
De oorspronkelijke planning was dat de rotonde zou worden aangelegd als de rotonde op de Startstraat gerealiseerd was, om het dorp bereikbaar te houden. De aanleg van de rotonde op de Startstraat loopt echter uit, zo laat de gemeente Zaltbommel desgevraagd weten.

Tijdelijke maatregelen
"Wij vinden ook dat er op de kruising Middelkampseweg/Prins Willem-Alexanderstraat snel iets moet gebeuren", zegt een woordvoerder van de gemeente. "Dan zijn er twee mogelijkheden: tijdelijke maatregelen treffen tot de aanleg van de rotonde óf de rotonde eerder aanleggen. Bij tijdelijke maatregelen zoals verkeersremmende maatregelen of een voorrangskruising is het de vraag hoe effectief die zijn. Daarnaast is het erg kostbaar."

Naar voren halen
De gemeente bekijkt daarom nu of de aanleg van de rotonde toch naar voren gehaald kan worden. "De uitdaging is dan dat we tegelijkertijd de bereikbaarheid goed willen houden. We werken nu een voorstel hiervoor uit."

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }