Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Het zwaar transport zorgde voor problemen op de dijk.
• Het zwaar transport zorgde voor problemen op de dijk. (Foto: Politie Bommelerwaard)

Vrachtwagenchauffeur raakt paaltjes, dak, lesauto, verkeersbord en lantaarnpaal

  •   2825 keer gelezen   112

AALST • Een vrachtwagenchauffeur heeft donderdag op vier plekken schade veroorzaakt in Aalst. Hij raakte onder andere een rieten dak van een dijkhuis. De chauffeur kreeg een boete en mocht niet verder rijden.

Het ging in eerste instantie mis op de T-splitsing Veerdam/Maasdijk in Aalst. De chauffeur had in zijn bocht eerst een aantal betonnen paaltjes omver gereden en vervolgens het dak van een woning geraakt.

Toen de chauffeur wilde manoeuvreren is de oplegger in botsing geraakt met een lesauto die wilde passeren.

Vergunning niet op orde
De gewaarschuwde politie controleerde de documenten van de chauffeur en daaruit bleek dat de vergunning niet op orde was. Dat leverde hem een boete op van 1400 euro en hij mocht zonder begeleiding geen meter meer verder rijden.

Banden
Omdat de chauffeur een aantal banden van zijn oplegger kapot had gereden moesten deze vervangen worden. Een behulpzame omstander, zelf ook chauffeur, heeft daarbij geholpen.

De politie maakte dankbaar gebruik van zijn vaardigheden, vooral toen bleek dat hij ook was opgeleid om met zwaar materieel te rijden. De burger is voor de vrachtwagen uitgereden en heeft de route bepaald en daarbij diverse verkeersborden even verplaatst/verwijderd zodat de vrachtwagen zonder hinder kon passeren.

Weer fout in de bocht
Eenmaal aangekomen op de van Heemstraweg met de Meidijk wilde de chauffeur met zijn combinatie de bocht maken in de richting van Brakel. Ook dat ging niet goed: hij reed met zijn oplegger een verkeersbord en een lantaarnpaal om.

De maat was vol, de chauffeur van de vrachtwagen werd de politieauto in gedirigeerd en de andere chauffeur heeft de combinatie veilig naar het bedrijventerrein Kraaijenhoef gebracht. 

Alle schades zullen op de chauffeur worden verhaald.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }