Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto: 123RF

Woning Heerewaarden drie maanden dicht vanwege drugsvondst

  •   333 keer gelezen   112

HEEREWAARDEN • Burgemeester Henny van Kooten heeft vrijdag een woning aan de Heerewaardensestraat in Heerewaarden gesloten vanwege de vondst van drugs, een paar maanden geleden. De woning is voor drie maanden verzegeld.

In het huis trof de politie meerdere hennepkweekruimten aan met in totaal 155 hennepstekken. Op de woning zijn door medewerkers van de gemeente zegels aangebracht om te voorkomen dat het pand betreden wordt. De sluiting geldt voor drie maanden.

De burgemeester geeft hiermee het signaal af dat deze woning niet meer als verkoop-, aflever- of opslagadres voor drugs kan worden gebruikt. Ook overlast voor de buurt moet zo voorkomen worden.

Sneller sluiten
Voordat de burgemeester een drugspand kan sluiten moet een juridische procedure worden doorlopen, vandaar dat er enige tijd tussen de datum van constatering en daadwerkelijke sluiting zit. Dat gaat overigens veranderen, want deze week heeft burgemeester Van Kooten een nieuwe beleidsregel vastgesteld waarbij de termijnen in de juridische procedure verkort zijn. De sluiting in Heerewaarden is nog gebaseerd op de 'oude' regeling.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK