Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto: Bart Meesters
UPDATE

Politie schiet op verdachten woningoverval Zaltbommel

  •   3282 keer gelezen   112

ZALTBOMMEL • De politie heeft zaterdagnacht meerdere keren geschoten op drie verdachten van een woningoverval aan de Thorbeckestraat in Zaltbommel.

Eén van de verdachten heeft daarbij schotwonden opgelopen in zijn been.

In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 00:40 uur zijn de bewoners van een woning aan de Thorbeckestraat in Zaltbommel bij thuiskomst overvallen in hun woning. Daarbij raakte de 43-jarige bewoner licht gewond. Een vrouw en kind bleven ongedeerd.

Uit op geld
De bewoners werden door drie gemaskerde mannen overlopen in hun woning en bedreigd met vuurwapens. Zij waren uit op geld. Twee verdachten van 24 en 25 jaar werden kort na de overval aangehouden. De politie is nog op zoek naar andere verdachten en roept getuigen op zich te melden.

Agenten waren snel ter plaatse en werden direct geconfronteerd met één van de overvallers. Daarbij werden enkele schoten gelost. De overvallers wisten te ontkomen. De vluchtauto werd even later aangetroffen op de A2. Kort daarna werden nabij het tankstation De Lucht, langs de A2 twee verdachten aangehouden. Eén van hen bleek gewond aan zijn been. Hij werd voor het behandelen van zijn verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

In de omgeving van de woning waar de overval heeft plaatsgevonden zijn diverse goederen door de politie gevonden en veiliggesteld voor onderzoek. Ook de vluchtauto werd in beslag genomen ten behoeve van het onderzoek.

Onderzoek Rijksrecherche
Zoals gebruikelijk wordt door de Rijksrecherche onderzocht wat de toedracht is geweest van het incident en gekeken naar het vuurwapengebruik door de politie. De politie is zondag met diverse rechercheurs gestart met het onderzoek.

De politie wil graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest van de overval of andere informatie bezitten die kan bijdragen tot het oplossen van deze zaak. 

De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK