UPDATE

Brand bij bedrijf in Zaltbommel

112 2.132 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Het blussen van de brand bij Afvalstoffenhandel Van Bruchem aan de Koxkampseweg in Zaltbommel gaat nog tot ongeveer middernacht duren. Rond 15:00 uur vlogen balen geperst papier in brand.

"De brand wordt geblust door steeds met een grijper een deel van het papier op te tillen en vervolgens onder te dompelen in water", licht woordvoerder Lenneke Duindam van Veiligheidsregio Gelderland-Zuid toe. "Elke keer als dat gebeurt, leidt dat tijdelijk tot rookontwikkeling. Er wordt gemeten of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen, maar aangezien het om papier gaat verwachten we dat niet."

Omdat de rook over de A2 trekt, zijn daar matrixborden geplaatst met waarschuwingsteksten. Voor het treinverkeer heeft de brand geen gevolgen.

De brand ontstond op het buitenterrein bij Van Bruchem, dicht bij het spoor. Eigenaar Hans van Bruchem heeft nog geen idee van de oorzaak. "Het is wel schrikken hoe snel zo'n brand om zich heen grijpt", zegt hij terwijl hij letterlijk met zijn voeten in het bluswater staat.

Voorzover nu bekend is de schade beperkt; gebouwen en machines lijken gespaard gebleven. Burgemeester Peter Rehwinkel kwam vroeg in de avond een kijkje nemen en Van Bruchem een hart onder de riem steken.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden