Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
UPDATE

Grote politiecontrole in Zaltbommel

  •   3828 keer gelezen   112

ZALTBOMMEL • De politie heeft dertig bekeuringen uitgeschreven tijdens de grote politie-actie die donderdagavond werd gehouden in Zaltbommel. De belastingdienst nam negen auto's in beslag en inde voor bijna 30.000 euro aan schulden.

Bij de integrale veiligheidscontrole zijn 3500 auto's gecontroleerd en een tiental scooters. De politie constateerde ruim tweehonderd snelheidsovertredingen. Daarbij werd een snelheid gemeten van maar liefst 174 km/per uur waar tachtig is toegestaan.

Bekeuringen
Daarnaast zijn dertig bekeuringen opgemaakt voor diverse verkeersovertredingen zoals rijden zonder gordel, bellen in de auto en zijn diverse boetes geïnd.

Werkzaak Rivierenland en de sociale recherche doen verder onderzoek naar enkele personen. De belastingdienst negen 9 beslagen op; vijf auto's zijn meteen afgevoerd. In totaal inde de belastingdienst een kleine 30.000 euro.

Ondermijning voorkomen
Doel van de controle was het vergroten van de (verkeers)veiligheid, het verhogen van de leefbaarheid en het voorkomen van ondermijnend gedrag binnen Zaltbommel. Ondermijning is de vermenging van de onderwereld met de burgermaatschappij.

Belastingmoraal
Burgemeester Rehwinkel is tevreden over het verloop van de integrale controle: "Aan de ene kant lijkt het met de belastingmoraal in ons gebied niet al te slecht gesteld. Maar het moet duidelijk zijn dat overtredingen niet getolereerd worden en boetes worden geëind."

Werkwijze
De controle was een samenwerking van de gemeente Zaltbommel, de politie, vreemdelingenpolitie, de sociale recherche regio Rivierenland, Werkzaak Rivierenland, de Belastingdienst en de RDW. Zij controleerden voertuigen en personen. Hierbij werd ook getest op alcohol en het voertuigenreglement. Een honderdtal van de aangehouden voertuigen is uitgebreid geïnspecteerd op personen met een belastingschuld en andere vormen van openstaande schulden/boetes.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK