Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard

Tweetal aangehouden wegens heling

  •   310 keer gelezen   112

BRUCHEM • Bij de parkeerplaats bij De Lucht-West heeft de politie vrijdagnacht een man uit Aalst en een Bosschenaar aangehouden, omdat zij een gestolen scooter bij zich hadden.

De scooter bleek eind 2014 te zijn gestolen en te zijn voorzien van een valse kentekenplaat.

Beide mannen zijn aangehouden voor heling.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd omstreeks 01.30 uur een verdachte situatie gemeld bij het tankstation op De Lucht-West langs de A2. Mannen zouden zich vreemd gedragen en o.a. opvallend veel belangstelling hebben voor geparkeerde voertuigen.

"Wij zijn ter plaatse gegaan en troffen de twee personen aan; één buiten de shop op een scooter, de ander bleek zich in de shop te bevinden", laat de politie weten.

"Toen wij buiten met het duo in gesprek waren, zagen we in een tas die aan de scooter hing een pruik, een hamer en twee schroevendraaiers. Wat ons betreft opmerkelijk, met name gezien het tijdstip en de locatie."

Gedurende de controle werd de agenten duidelijk dat er geen sleutel bij de scooter aanwezig was. "Vreemd, aangezien we een van de twee een stukje op de scooter hadden zien rijden. Wij vermoedden dat de scooter van diefstal afkomstig was en daarom verzochten we collega's om te komen assisteren."

Op het moment dat collega's ter plaatse kwamen, startte één van de mannen de scooter, dus zonder sleutel, en reed hiermee weg.

Achtervolging
"Één van onze collega's aarzelde geen moment, rende achter hem aan en kon hem tijdens het rijden nog net bij zijn capuchon pakken. De man veranderde hierdoor van koers en vloog, met onze collega op zijn rug, met scooter en al een diepe greppel in. Op wat lichte verwondingen na bleven zij ongedeerd."

Toen de vluchtpoging bleek te zijn mislukt, verzette de man zich direct fors tegen zijn aanhouding. Zo erg dat de politie hem met vier man sterk op de grond in bedwang moesten houden.

Aan de pomp vast
"Omdat we onze handen vol hadden aan deze man, is de ander ondertussen tijdelijk aan een pomp vast geboeid in afwachting van de komst van collega's. We begrijpen dat dit er voor passanten gek uit moet hebben gezien en voor de man in kwestie erg vervelend is, maar soms is het niet anders", zegt de politie over de situatie.

Naast heling, is de man die vluchtte ook verdacht van verzet bij de aanhouding en rijden met een ingevorderd rijbewijs.

De ander werd verdacht van het (ernstig) beledigen van de politie. Ook bleek bij het fouilleren dat hij kans had gezien een politiepet, die in een politiewagen lag, te pakken en onder zijn kleding te verstoppen, waardoor hem ook diefstal ten laste is gelegd.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK