Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto: Politie Bommelerwaard

FIOD ontmantelt illegale waspoederfabriek in Poederoijen

  •   639 keer gelezen   112

POEDEROIJEN • De FIOD heeft vrijdag een illegale waspoederfabriek in Poederoijen ontmanteld. In een loods werd onder meer maar liefst 17.000 kilo waspoeder aangetroffen.

Na een melding van Politie Bommelerwaard is de FIOD een strafrechtelijk onderzoek gestart. Met assistentie van de douane werd vrijdag een loods doorzocht in Poederoijen.

In de loods trof de FIOD 25 pallets met 60 dozen merkvervalst waspoeder, zeventien big bags met in totaal 17.000 kilo waspoeder, merkvervalst verpakkingsmateriaal, een vulmachine en verpakkingsapparaten aan.

Vermoedelijk wordt het illegale waspoeder aangeleverd vanuit het buitenland. In de loods worden de dozen waarschijnlijk gevouwen, gevuld met waspoeder en dichtgeplakt. Deze illegale dozen waspoeder komen vervolgens als echt merkwaspoeder op de markt.

Vernietigd
Al het waspoeder, verpakkingsmaterialen en machines zijn in beslaggenomen en worden vernietigd. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Nederlandse markt
Onbekend is waar het illegale waspoeder op de markt is gebracht. Waarschijnlijk was het waspoeder bestemd voor de Nederlandse markt.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK