• Wethouder Simon Buwalda (r) en EvHb hebben donderdag de samenwerking bekrachtigd.
• Wethouder Simon Buwalda (r) en EvHb hebben donderdag de samenwerking bekrachtigd. (foto: EvHb)

Ketelsteeg wordt zonnepark met 14.454 zonnepanelen

  •   147 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Als alles volgens planning verloopt staan er in het voorjaar van 2018 maar liefst 14.454 zonnepanelen op de voormalige vuilstort aan de Ketelsteeg in het buurschap Oensel in Zaltbommel. Inwoners kunnen er zonnepanelen kopen en zo meeprofiteren van de groene stroom.

Het zonnepark gaat met 1.691.100 kWh per jaar een bijdrage leveren van bijna 1% van de duurzaamheidsambitie van de gemeente Zaltbommel om 16% duurzame energie op te wekken. Dat is goed voor tussen de 500 en 600 huishoudens.

Omwonenden

Het zonnepark wordt gerealiseerd door het bedrijf Energie van Hollandsche Bodem (EvHb) uit Elst. Omwonenden in de omringende postcodegebieden krijgen de gelegenheid om zonnepanelen te kopen in het zonnepark en zo straks hun eigen groene stroom op te wekken. Daarmee kunnen ze hun energierekening met 20 tot 40 procent verlagen.

Op de website van EvHb kunnen belangstellenden zich alvast melden als belangstellende. Zij krijgen dan met enige regelmaat een nieuwsbrief toegestuurd. Bewoners kunnen meedoen als zij de volgende postcode hebben: 4175, 4176, 4181, 4182, 5301, 5302, 5311, 5314, 5327 of 5328. Ook ondernemers in deze gebieden kunnen meedoen met een kleinverbruiksaansluiting tot 10.000 kWh per jaar.

Volgens EvHb verdienen bewoners hun investering binnen tien jaar terug.

Planten en bloemen

Rondom de zonnepanelen wil EvHb zoveel mogelijk planten en bloemen aanbrengen. Dat moet dan een perfecte plek worden voor bijen, vlinders en andere insecten. Ook wil het bedrijf net- en vleermuiskasten plaatsen en een insectenhotel. Op het grasveld erachter komen schapen.

Meer informatie staat op http://www.evhb.nl

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }