Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
fotoreportage

Nieuwe onderdelen in trek bij autocross Meerkerk

  •   keer gelezen   Sport

MEERKERK • Onder ideale weersomstandigheden trokken zaterdag weer vele autocrossliefhebbers naar de Burggraaf in Meerkerk. Niet alleen de ouderwetse autocross, met de Stockcars en de Bangerstocks als trekpleister, kreeg het publiek op de banken. Maar juist de nieuwe onderdelen Autoblubbering en Keientrek waren in trek.


"In het najaar staat autoblubbering weer op het programma en dan zijn we er zeker weer bij", heeft Meerkerker Martin van der Zouwen al voorpret. Samen met zijn maatje Léon de Groot bestuurde hij de twee wagens van sponsor Aannemersbedrijf AC de Groot met succes de baan met blubber, heel veel blubber, in.

"Toen de cross op 30 april niet doorging, zijn we in Alteveer bij Slagharen geweest", weet De Groot. "Ik wilde toch rijden met mijn BMW 318. Vandaag ging het minder. Ik ben bang dat ik mijn kleppendeksel kapot heb gereden. We proberen het motorblok nog te maken, maar mocht dat niet lukken dan heb ik gelukkig nog een donorblok in de schuur staan."

Succesvol
Van der Zouwen was met zijn Peugeot 108 meer succesvol. "Een keurige vierde plek in een deelnemersveld van zestien rijders. "Ik ben tevreden. Over een paar weken rijden we in Kloosterhaar en waarschijnlijk in het najaar weer hier. Ik hoop dan op nog meer auto's en misschien ook wel vrouwelijke collega's. Want het is hartstikke leuk om zo'n blubberbak in te duiken en te kijken hoever je kunt komen. Het is niet alleen veel gas geven, maar je moet de baan ook 'lezen'. Een van de eerste keren ben ik er rechts ingereden, de laatste keren op links."

Ook MAC Magneet voorzitter Goos Middelkoop kijkt tevreden terug. "Op het sportieve gedeelte zeker. Wat mij betreft had het aantal toeschouwers best wel meer mogen zijn. De thuisblijvers hebben vandaag wat gemist, maar ze krijgen in september of oktober een tweede kans. Want dan biedt de crossagenda nog wel ruimte voor een tweede crossdag in Meerkerk."

Bouwen
Autobedrijf Jaspers zal dan ook weer acte de préséance geven. "We hebben de crossauto's verkocht, maar nu ik de autoblubbering heb gezien denk ik er aan om zo'n auto te bouwen. Prachtig om in een bak met modder zover mogelijk zien  te komen", lachte eigenaar Ronald Jaspers.

Theo Sprong 

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten