Dubbele overwinning WIK/Univé

Sport 20 keer gelezen

GROOT-AMMERS • De standaardteams van WIK/Univé boekten zaterdag allebei een overwinning. De Groot-Ammerse mannenploeg revancheerde zich tegen Nuvoc voor de kansloze nederlaag van een week eerder in Roosendaal. Maar gemakkelijk ging dat bepaald niet. In de eerste set haperde de passing, waardoor de aanvallers niet optimaal bediend konden worden (23-25). WIK/Univé kwam in de tweede set langszij (25-17), maar liet in deel drie de touwtjes vieren (19-25).  Bloedstollend Via een bloedstollende 30-28 werd wel een beslissende vijfde set afgedwongen. Hierin was het verzet van de tegenstander uit Veldhoven gebroken: 15-9 (3-2). ‘Een zwaarbevochten overwinning, maar de lijn naar boven is weer ingezet’, was de reactie vanuit het Ammerse kamp. Vechtlust De WIK-vrouwen zijn de laatste weken goed op dreef. Het spel is nog niet altijd hoogstaand, maar de vechtlust en het doorzettingsvermogen zijn terug in het team van het technische duo Buijserd/Den Ouden. Toch liet WIK/Univé zich in de eerste set door Voltena verrassen: 25-20. Vanaf de tweede set namen de bezoekers het voortouw en had Voltena geen moment meer het idee dat er in eigen huis iets te halen viel. Achterin klopte het bij WIK steeds beter, aanvallend werd slim over de kleine passer-loper van de opponent heen geslagen en Voltena had voortdurend moeite met de service van vooral Martine de Graaf en Marloes Ouderkerk: 18-25, 23-25 en 21-25 (1-3).