Triade start zaalseizoen met overwinning

Sport 30 keer gelezen

GROOT-AMMERS • Na een zware eerste helft van de veldcompetitie heeft Triade zaterdag een vliegende start gemaakt in het zaalseizoen. Zaamslag kwam er in Groot-Ammers niet aan te pas: 19-8. In de eerste helft lieten de Nieuwpoortse korfballers mooie aanvallen zien en na rust werd met name verdedigend niks weggegeven. Onwennig Maandagavond kon Triade in het toernooi om de Zuid-Holland Cup niet voor een verrassing zorgen tegen titelverdediger en hoofdklasser HKV/Ons Eibernest uit Den Haag. Triade startte onwennig en de bezoekers lieten zien op een paar niveaus hoger te acteren. De achterstand liep op tot 1-6, maar daarna begon Triade feller te verdedigen en makkelijker te scoren. Dit resulteerde in een ruststand van 6-10. In de tweede helft deed HKV/Ons Eibernest er een tandje bij en was er voor Triade geen houden meer aan: 11-22. Overigens helemaal geen verkeerde prestatie tegen een ploeg die zaterdag in de hoofdklasse maar liefst 37 keer scoorde.