Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

SteDoCo delft in halve finale PCC onderspit tegen Heukelum

  •   keer gelezen   Sport

GORINCHEM • Titelverdediger LRC Leerdam en derdeklasser Heukelum hebben zich woensdagavond geplaatst voor de finale van het zaalvoetbaltoernooi om de Proxsys Champions Cup. Een herhaling van de eindstrijd van 2010; toen won LRC met 5-2.


LRC rekende in de halve finale af met Sliedrecht: 7-2. Heukelum -winnaar van de vooraf als 'minst sterk' bestempelde poule E, waarin echter in de praktijk Heukelum en VVAC hun visitekaartje nadrukkelijk afgaven- schakelde topklasser SteDoCo uit: 2-1.

Verzet gebroken
In de eerste helft gingen LRC en Sliedrecht gelijkop (1-1). De spanning bleef tot aan de 4-2 van Rogier Gerritsen. De marge van twee brak het Sliedrechtse verzet, waarbij Sliedrecht de kraker van een avond eerder tegen Unitas (verlenging) nog in de benen had. De teller stopte pas bij zeven Leerdamse goals. Rogier Gerritsen en Furkan Cetin scoorden beiden twee keer.

Punter
Heukelum-SteDoCo kwam maar moeilijk op gang. Pas in de tweede helft schoot Saaid Ijaouane de brilstand van het bord. Dico de Jong kogelde namens SteDoCo nog wel de 1-1 binnen, maar drie minuten voor tijd punterde Sil van Putten de beslissing achter de Hoornaarse sluitpost: 2-1. En daarmee kreeg het toernooi een herhaling van de finale uit 2010.

De finale-avond is zaterdag 2 januari. De finales bij de jeugd gaan tussen GJS D1 en Sliedrecht D1 en tussen GJS B1 en VVAC B1.

Meer op: www.regio-voetbal.nl

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten