Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

SteDoCo naar halve finale, VVAC met opgeheven hoofd naar huis

  •   keer gelezen   Sport

GORINCHEM - Titelverdediger LRC Leerdam, Heukelum, Sliedrecht en SteDoCo hebben zich dinsdagavond geplaatst voor de halve finales van het zaalvoetbaltoernooi om de Proxsys Champions Cup. De Gorinchemse clubs Unitas, SVW en GJS vlogen er in de kwartfinales uit.


Uitslagen
LRC Leerdam - VVAC: 5-4
SVW - Heukelum: 2-4
Sliedrecht - Unitas: 4-3 (na verlenging)
GJS - SteDoCo: 2-3 (na verlenging)

Programma halve finales - woensdag 30 december
21:00 uur, LRC Leerdam - Sliedrecht
22:25 uur, Heukelum - SteDoCo

Misschien wel tegen alle verwachtingen in werd LRC-VVAC een zinderend duel. Via Bart Koomans en Joeri Korevaar nam de derdeklasser brutaal tot twee keer toe de leiding en Tom den Besten had zelfs de 3-1 op zijn schoen. De titelverdediger, die twee keer geel kreeg, liep uiteindelijk uit naar 5-2, maar Bart Koomans en Lars Coerts brachten de spanning weer helemaal terug. De resterende tijd was echter te kort voor een échte stunt. VVAC met opgeheven hoofd naar huis en LRC door naar de halve eindstrijd.

Vizier niet op scherp
SVW-Heukelum kwam nooit echt los. Heukelum won met 4-2 en had het alleen in de slotfase moeilijk, waarin SVW het vizier niet op scherp had staan. Benjamin Meijdam maakte er twee namens Heukelum.

Profiteren
Unitas gaf tegen Sliedrecht een 2-0 voorsprong, onder meer via een fabuleuze goal van Hicham Farhou, uit handen. Sliedrecht sprong naar 2-3, maar Farhou dwong een sudden death af. De spanning droop er aan alle kanten vanaf. De golden goal kwam op het moment dat Unitas dacht een uitbal te mogen nemen. De arbitrage besliste echter anders en Johan Versluis profiteerde optimaal. Hij punterde de bal in de korte hoek binnen, Unitas zwaar teleurgesteld achterlatend.

Held van de avond
Ook GJS-SteDoCo draaide uit op een verlenging (3-3). Dico de Jong, eerder de 'schlemiel' met een eigen doelpunt, werd de Hoornaarse held van de avond. Hij schoot de topklasser naar de laatste vier en kegelde de verliezend finalist van vorig jaar uit het toernooi.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten