Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

GJS, Heukelum en VVAC laatste drie kwartfinalisten in PCC

  •   keer gelezen   Sport

GORINCHEM • Op de laatste avond van de poulefase van het zaalvoetbaltoernooi om de Proxsys Champions Cup hebben Heukelum, VVAC en GJS zich als laatste drie clubs geplaatst voor de kwartfinales. Titelverdediger LRC Leerdam, SVW, Sliedrecht, Unitas en SteDoCo schaarden zich eerder al bij de laatste acht.


Heukelum en VVAC hielden elkaar in hun onderlinge duel op 2-2, voor beide teams voldoende om door te gaan. GJS overtuigde met een 8-1 overwinning op Ameide.

Uitslagen
GRC 14 - Sleeuwijk: 4-5
VVAC - Heukelum: 2-2
Haaften - Groot-Ammers: 3-3
GJS - Ameide: 8-1
Arkel - Peursum: 10-7

Programma kwartfinales (dinsdag 29 december)
19:00 uur, LRC Leerdam - VVAC
19:55 uur, SVW - Heukelum
20:50 uur, Sliedrecht - Unitas
22:15 uur, GJS - SteDoCo

Sleeuwijk-GRC 14 was een wedstrijd om des keizers baard.  Sleeuwijk maakte een 2-4 achterstand goed, won met 5-4 en werd tweede in de poule. Niels den Haan scoorde er twee voor Sleeuwijk.

Gelijkspel
Heukelum en VVAC hadden in poule E allebei aan een gelijkspel voldoende om door te gaan. Lars van Honk en Benjamin Meijdam zetten Heukelum op 2-0. Maar VVAC was nog niet verslagen. Met zijn zesde en zevende goal van het toernooi zette Bart Koomans de 2-2 eindstand op het bord. In de laatste vier minuten vonden beide teams het wel best en werd het balletje rustig rond gespeeld, tot afgrijzen van met name ASV Arkel.

Groot-Ammers en Haaften moesten in hun onderlinge confrontatie deelname voor volgend jaar zeker stellen. Dat lukte Groot-Ammers, waarvoor een 3-3 gelijkspel volstond. Johnnie Noorthoek maakte ze alle drie voor Haaften en bracht zijn totaal op acht, slechts één minder dan topscorer Mounir el Ouazizi (LRC).

Doelpuntenfestijn
GJS was een maatje te groot voor Ameide (8-1) en ging overtuigend door naar de kwartfinales. Louis Damen (3x), Quincy Bartens (2x) en Sjors Hendriks (2x) waren bij de Dalemers op schot.

Arkel-Peursum was door de eerdere resultaten van de avond voor spek en bonen, hoewel Arkel graag wilde laten zien in de kwartfinale thuis te horen. Na een 3-5 achterstand wisten de Arkelse zaalvoetballers dan toch het verschil te maken. Het gevolg was een waar doelpuntenfestijn (10-7), want ook Peursum bleef lekker meedoen. Voor de tweede keer dit toernooi haalde Arkel de dubbele cijfers, maar de nederlaag tegen GJS (2-1) bleek uiteindelijk dodelijk. Fitim Meha (5x) en Remie Schuurman (3x) waren maandagavond de Arkelse topscorers. Aan de kant van Peursum scoorden Gerrit van den Heuvel en Aron Eijkelenboom tweemaal.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten