Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Unitas, SVW, Sliedrecht en SteDoCo naar kwartfinales PCC

  •   keer gelezen   Sport

GORINCHEM - Unitas, SVW, Sliedrecht en SteDoCo hebben zich op kerstavond geplaatst voor de kwartfinales van het zaalvoetbaltoernooi om de Proxsys Champions Cup.


Uitslagen
Hardinxveld - ASH: 4-2
SVW - Leerdam Sport: 3-2
Asperen - HSSC'61: 2-2
SteDoCo - Sliedrecht: 4-4
Unitas - Almkerk: 2-2

Hardinxveld is er volgend jaar weer bij in De Oosterbliek, ASH moet noodgedwongen een editie overslaan. Het onderlinge treffen eindigde in 4-2, met twee Hardinxveldse goals van zowel Danny van den Bout als Roy van 't Hoog.

Hectische slotfase
SVW en Leerdam Sport'55 speelden om de poulewinst. Bij rust leek de strijd al gestreden en was het 3-0 voor de streepjes. In de tweede helft kwam Leerdam Sport terug tot 3-2, waarna er sprake was een hectische slotfase. Beiden ploegen kregen én geel, én kansen, maar het bleef 3-2. Leerdam Sport mag nog een kleine hoop koesteren bij de twee beste nummers 2 te behoren, maar erg waarschijnlijk lijkt dat niet.

Voor Asperen en HSSC'61 was de inzet: deelname voor volgend jaar veiligstellen. Dat lukte Asperen, dat aan een 2-2 gelijkspel genoeg had.

Geen vuist maken
SteDoCo en Sliedrecht streden in een rechtstreeks duel om de zege in de poule. Beide ploegen -Sliedrecht miste enkele spelers- konden niet echt een vuist maken. Door de 4-4 is Sliedrecht als poulewinnaar door en gaat SteDoCo als één van de twee beste nummers 2 ook mee naar de laatste acht. Fabian van Horssen (SteDoCo) prikte er drie binnen.

Een 2-2 gelijkspel tegen Almkerk was voor Unitas, dat na rust verder moest zonder sterkhouder Kivaka, voldoende voor de poulewinst. Na een gele kaart voor Nabiel Kadiwahabi hing het punt nog even aan een zijden draad, maar doelman Lex Kramers voorkwam de winnende goal van Almkerk, dat er volgend jaar niet bij zal zijn.

www.regio-voetbal.nl

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten