Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Merijn Korevaar niet in Omloop van de Alblasserwaard

  •   keer gelezen   Sport

GROOT-AMMERS • Het zeventienjarige wielertalent Merijn Korevaar uit Groot-Ammers gold als één van de topfavorieten voor de Omloop van de Alblasserwaard voor junioren. Maar net als vorig jaar is hij er niet bij en rijdt Merijn met de nationale selectie in Istrië.


1) Ook dit jaar dus niet over de eigen polderwegen?

“Nee, vorig jaar werd ik door de wielerbondscoach geselecteerd om een internationale wedstrijd in Istrië te rijden. En ook dit jaar is dat gebeurd en weer valt die wedstrijd precies in hetzelfde weekend als de Omloop van de Alblasserwaard.”

2) Hoe jammer vind je dat?

“Heel erg jammer. Want niets is mooier dan in je eigen omgeving rijden. Mijn ploeggenoten Hermen Bode uit Giessenburg, Melvin Hekman uit Arkel en Kelvin van den Dool uit Hoogblokland vertegenwoordigen de streek. Mijn club RC Jan van Arckel heeft moeite met mijn keuze om niet aan de start in Meerkerk te verschijnen, maar elke junior zou in mijn positie dezelfde beslissing nemen.”

3) Leg eens uit?

“Ik zit in de voorselectie voor het WK-junioren. Dit jaar in Valkenburg. Je moet dan bepaalde internationale wedstrijden rijden, waarin je je vorm moet laten zien. Ik moet dus gewoon rijden in Istrië, een hele grote internationale wedstrijd. Afgelopen weekend in Frankrijk heb ik nog overleg gehad met bondscoach Aart Vierhouten en die vindt afzeggen voor de Omloop beter voor mij. Ik ben het daar mee eens.”

4) Hoe verloopt het seizoen tot nu toe?

“Prima. Begin maart heb ik in België al een wedstrijd gewonnen; dat was in Bornem-Hingene. Verder nog twee derde plaatsen in de Ronde van Woensdrecht en de 49e Flevotour. Afgelopen weekend werd ik 23e in Parijs-Roubaix.”

5) Teleurstellend?

“Nee hoor, wij reden zo’n 130 kilometer en begonnen bij de laatste zestien kasseienstroken. Helaas was ik vrij vroeg betrokken bij een grote valpartij en kwam ik achterin het peloton te zitten. Ik voelde me sterk en kwam weer van voren. Vervolgens reed ik een paar keer lek. Zonder die lekke banden was ik in de top-10 geëindigd en misschien wel hoger. Dat zag ook de bondscoach, vandaar mijn uitverkiezing voor Istrië.”

Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier