Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Jan Willem van Schip sterkste in barre weersomstandigheden

  •   keer gelezen   Sport

MEERKERK - Onder erbarmelijke weersomstandigheden werd de 29-ste editie van de Omloop van de Alblasserwaard voor junioren zaterdag gewonnen door Jan Willem Schip. In de finale versloeg de Schalkwijker medevluchter Jochum Buchener. De 47 achterblijvers eindigden op gepaste afstand van genoemd duo. Maar liefst 130 renners haalden de finish niet.


Tijdens de start scheen een voorzichtig zonnetje, maar eenmaal de koers op gang pakten donkere wolken zich samen boven de Alblasserwaard. Tijdens de drie plaatselijke ronden door Meerkerk nam de wind toe en waren de straten zelfs bedekt met hagelstenen.

De stevige wind was er de oorzaak van dat het peloton al vroeg uiteen viel. De drie tussensprints in Noordeloos deden de rest. Pepijn ter Bekke uit Oldenzaal was telkens de rapste en gold met het ingaan van de finalerondes tot een van de favorieten in de kopgroep van bijna 40 renners. Onder hen was ook de regionale wielerploeg Jan van Arckel met Patrick Mulder, Melvin Hekman en Kelvin van den Dool goed vertegenwoordigd.

Gaatje

Maar direct bij het ingaan van de eerste van in totaal drie omlopen ging het spel direct op de wagen. Jan Willem van Schip en Jochum Buchener sloegen een gaatje en wisten dat goed samenwerkend uit te breiden tot dik dertig seconden. Beide jongelingen werden in de resterende twee ronden niet meer ingehaald. Na 117 loodzware kilometers bleek Van Schip over de sterkste benen te beschikken. In de sprint versloeg hij de jonge inwoner van Ilpendam met ogenschijnlijk speels gemak. Niels Goeree uit Emmen complementeerde het podium.

Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier