Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Alblasserbosloop op zaterdag 29 december

  •   keer gelezen   Sport

ALBLASSERDAM • Atletiekvereniging Alblasserdam verzorgt op zaterdag 29 december de traditionele Alblasserbosloop.


Het is voor menig atleet de laatste mogelijkheid om zijn conditie en snelheid te testen voordat het nieuwe jaar ingeluid wordt.

De Alblasserbosloop is een prestatieloop en kenmerkt zich door het informele karakter en gemoedelijke sfeer. Het parcours is uitgezet in het Alblasserbos (achter sportpark Souburgh) te Alblasserdam.

Alle facetten

De winterse schoonheid van het bos zal voor menig atleet als verrassend ervaren worden omdat alle facetten van een bosloop in het parcours aanwezig zijn. Smalle bospaden, idyllische bruggetjes, boomgaarden en weids uitgestrekte Alblasserwaardse vergezichten zijn in het parcours opgenomen.

De afgelopen jaren namen circa 100 atleten deel aan deze loop die een maximale afstand  heeft van 13,6 km. Deze afstand wordt bereikt, door een uitgezet parcours van 3,4 km vier maal te ronden. Uiteraard mag iedere atleet zijn eigen afstand bepalen en kan, afhankelijk van zijn conditie en motivatie, minimaal voor één en maximaal vier ronden kiezen. Voor de jeugd is een kleiner parcours van 1,25 km uitgezet die éénmaal afgelegd dient te worden.

De start is om 11.00 uur. Inschrijven vindt plaats in het wedstrijdsecretariaat van de atletiekverening op sportpark Souburgh, en kan uiterlijk tot 20 minuten voor aanvang. Het inschrijfgeld bedraagt 4 euro.

Voor meer informatie: www.aaa-atletiek.nl of 06-51503873.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten