Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Volley Meerkerk'95 zonder te spelen kampioen

  •   keer gelezen   Sport

MEERKERK • Leuk is anders, maar zonder zelf te spelen is de mannenhoofdmacht van Volley Meerkerk’95 zaterdag kampioen geworden.


De concurrentie liet in de Alblasserwaard punten liggen, waardoor Volley Meerkerk’95 met nog vier speelronden te gaan al niet meer in te halen is. De geelzwarten keren hierdoor terug in de 1e klasse en hebben de rest van het seizoen nog één missie: ongeslagen blijven.

Zakelijke overwinning

Zonder groots te spelen gaf de Meerkerkse vrouwenhoofdmacht de Tilburgse rodelantaarndrager Triade met 0-4 op de broek: 21-25, 20-25, 18-25 en 20-25.

De vijfpunter viel in de categorie ‘zakelijke overwinning’, maar was niet minder welkom. Het resultaat telde voor de tweededivisionist, die inmiddels samen met Sarto op de gedeelde derde plaats staat.

Om nog kans te maken op plek twee zal de topper tegen datzelfde Sarto komende zaterdag in Tilburg gewonnen moeten worden.

Volley Meerkerk’95 begon stroef aan het duel tegen Triade. Er werden te weindig directe punten gescoord en de foutenlast was te hoog. Dankzij een scherp eindschot werd de eerste set toch binnen gehaald.

Servicedruk

De tweede set was een kopie van de eerste maar in deel drie en vier werd de servicedruk opgevoerd en werd er regelmatiger gescoord.

Overtuigend was het nog altijd niet, maar niettemin viel er voor Triade niks te halen.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten