Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Kai Reus en Niko Eeckhout starten in Arno Wallaard Memorial

  •   keer gelezen   Sport

MEERKERK • Titelverdediger Dylan van Baarle lijkt zaterdag 20 april de te kloppen man in de enige wielerklassieker die de Alblasserwaard rijk is: de Arno Wallaard Memorial. Hij zal concurrentie ondervinden van onder anderen opvallende namen als Kai Reus en Niko Eeckhout. Vanuit de regio zullen de ogen met name gericht zijn op Robin Chaigneau en Merijn Korevaar.


De Arno Wallaard Memorial maakt deel uit van de UCI Europe Tour, die in Nederland een tiental internationale wielerwedstrijden omvat. Vergelijkbare koersen zijn onder meer de Ster van Zwolle en de Ronde van Overijssel.

Ammersekade

Het parcours van de AWM is 184 kilometer lang. In verband met de afsluiting van de Zijdeweg zal het peloton bij het verlaten van Groot-Ammers de Ammersekade op gaan. Dit moet een prachtig plaatje opleveren van een kleurrijk peloton langs de Ammerse boezem. Achter Bleskensgraaf pikken de renners de oorspronkelijke route weer op en keren ze via Giessenburg terug naar Meerkerk.

De finishstraat zal dit jaar een gedaanteverwisseling ondergaan, compleet met tribune en een videowall.

25 Ploegen

In de AWM gaan 200 renners van start: 25 ploegen die met acht man aan het vertrek staan. Er staan zes ploegen uit België op de startlijst en vier uit Duitsland. Daarnaast ploegen uit Luxemburg, Denemarken en Japan. Ook alle Nederlandse continentale ploegen zijn present: Rabo Development Team (met Merijn Korevaar uit Groot-Ammers), Cycling Team De Rijke/Shanks, Cyclingteam Jo Piels, Koga Cycling Team (met de lokale favoriet Robin Chaigneau) en Metec-TKH. Uiteraard doet ook het clubteam van de organiserende vereniging RC Jan van Arckel mee.

Bijzondere namen in de AWM zijn onder anderen Niko Eeckhout en Kai Reus (zie foto). Voormalig Belgisch kampioen bij de profs Eeckhout is al 43, maar rijdt nog steeds van voren. Reus werd wereldkampioen bij de junioren, maar lag in 2007 na een valpartij in de afdaling van de Col dÍseren tijdens een trainingsrit elf dagen in coma. Hij stopte in 2010 met wielrennen, maar keerde in 2011 terug bij cyclingteam De Rijke.

Dylan van Baarle (21 mei 1992) uit het Rabo Development Team lijkt de te kloppen man. Hij zegevierde vorig jaar in de Arno Wallaard Memorial en heeft in het huidige prille seizoen ook alweer twee grote koersen op zijn naam geschreven: de Ster van Zwolle en de Dorpenomloop Rucphen.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten