Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Marianne Vos niet in Ladies Tour

  •   keer gelezen   Sport

REGIO • Marianne Vos start in september niet in de Boels Rental Ladies Tour. Met het oog op het wereldkampioenschap in Florence wil ze haar rug tijd gunnen om volledig te herstellen.


Het besluit om af te zien van de Ladies Tour, Nederlands grootste etappekoers voor vrouwen, heeft Marianne Vos in overleg met de ploegleiding en teamarts van Rabobank Liv/giant genomen.

Broos

"Het is jammer, maar we moeten ook aan Marianne zelf denken", zegt teammanager Koos Moerenhout.

Vos rijdt wel de Ronde van Toscane. Moerenhout: "Die koers is dè ideale voorbereiding op het WK. Het is vervelend voor Marianne en voor de organisatie van de Ladies Tour, maar het kan helaas niet anders. Voor haar rug zou het teveel van het goede zijn. Het gaat nu goed, maar het is allemaal nog broos en we dienen de belasting voorzichtig op te bouwen.

Regionaal tintje

De Ladies Tour doet dit jaar opnieuw de Alblasserwaard, Vijfheerenlanden, Bommelerwaard en het Land van Heusden en Altena aan. Donderdag 5 september is de aankomst in Leerdam, vrijdag 6 september in Papendrecht en de etappe van zaterdag 7 september voert de rensters van Zaltbommel naar Veen.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten