Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Recreantenpeloton herdenkt Jan van der Meijden

  •   keer gelezen   Sport

OTTOLAND • Tijdens de Omloop van Ottoland werd bekend dat Jan van Arckel-clubman Jan van der Meijden op 64-jarige leeftijd was overleden. Voor de start van de regiorecreanten stond Peter van der Grijn, namens de organiserende rennersclub Jan van Arckel, stil bij dit grote verlies voor de sportwereld in de Alblasserwaard en de wielrennerij in het bijzonder.


Volgens Van der Grijn kreeg de Omloop van Ottoland een zwart randje. “Vanmiddag bereikte ons het droeve bericht dat Jan van der Meijden de strijd tegen de kanker heeft verloren. Jan is vanmiddag op 64-jarige leeftijd overleden. Juist in Ottoland bij de start van de regiorecreanten, waar Jan ieder jaar zo graag kwam en waar hij de ronde mee heeft opgebouwd.”

Supervrijwilliger

Jan van der Meijden stond aan de basis van de regiorecreanten.

“Hij droeg deze categorie een warm hart toe. Voor de rennersclub Jan van Arckel en de wielersport in de Alblasserwaard is het een zwarte dag. We verliezen vandaag een supervrijwilliger voor de wielersport. Maar nog veel meer verliezen we vandaag een fijn en goed mens, die het beste voorhad met iedereen en zichzelf volledig wegcijferde. Jan was zeker geen bobo en probeerde altijd in het belang van de renners te handelen. In gedachten leven we mee met het gezin van Jan en zijn familie.”

Helmen af

Na de woorden van Peter van der Grijn deden uit diep respect voor Jan van der Meijden (die half oktober 65 jaar zou worden – TS) de renners hun helmen af en was het een minuut bladstil in Ottoland.

Toen de kerkklok half vijf sloeg werden de renners weggeschoten, met de woorden zoals Jan van der Meijden die alleen kon zeggen: ‘Mannen en vrouwen maak er een mooie koers van zonder ongelukken! Succes.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten