Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Bas Ottevanger pakt nationale titel op de baan

  •   keer gelezen   Sport

ALKMAAR • De veertienjarige Bas Ottevanger uit Groot-Ammers is zondag op de wielerbaan in Alkmaar Nederlands kampioen omnium geworden.


Een valpartij leek zijn droom nog wreed te verstoren, maar op het slotonderdeel (achtervolging) zette de beloftevolle Alblasserwaardse renner het kampioenschap andermaal naar zijn hand.

Op de baanronde van 250 meter met vliegende start dook Bas Ottevanger als enige renner onder de vijftien seconden. Zijn tijd was 14.977. Vervolgens schreef hij ook de scratch op zijn naam.

Valpartij

In de finale van de puntenkoers ging het echter helemaal mis. Buiten zijn schuld om kwam Bas op volle snelheid hard ten val. Op karakter reed hij de koers wel uit, met als ‘beloning’een zevende plaats. In het NK-tussenklassement zakte Bas naar de tweede plek.

Ondanks de opgelopen brand- en schaafwonden sloeg de Ammerse nieuweling op de 2000 meter achtervolging andermaal toe. Hij zette de snelste tijd neer, won dus ook dit onderdeel en steeg naar de eerste plaats in het eindklassement. Het felbegeerde rood-wit-blauwe tricot ging dan ook mee naar Groot-Ammers.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten