Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Wim van der Grijn draagt stokje van 5EM Ameide over aan Merie Raes

  •   keer gelezen   Sport

AMEIDE/TIENHOVEN • Dit jaar hebben Wim van der Grijn en Merie Raes-Haars nog samen de leiding over de Termeise Vijf Engelse Mijl loop, maar vanaf 2015 zal laatstgenoemde de organisatie op zich nemen.


 

“Aan de hand van een draaiboek word ik dit jaar ingewerkt. Ik hoop wel dat ervaren mannen als Dick de Blank en Goof van den Heuvel nog even blijven, want er is veel te regelen heb ik gemerkt”, zegt Raes.

Sporten is er bij de 33-jarige Raes met de paplepel ingegoten. Haar vader Cor was een meer dan verdienstelijk voetballer bij de plaatselijke voetbalvereniging. “Mijn oma Nel Maat uit Meerkerk loopt, ondanks haar leeftijd, nog steeds haar rondjes. Zelf ben ik gek op mini-trails. Twee keer heb ik een poging gewaagd dit in de Alblasserwaard te introduceren, maar helaas sloeg deze manier van hardlopen, heuveltjes en slootjes meepikken, niet aan. Misschien ooit wel. Eerst de organisatie van de hardloopwedstrijd van 12 april, aanvang 15.00 uur”, knipoogt Raes.

Andere datum

Van der Grijn (65) vult zijn opvolgster aan: “Na tien wedstrijden is het tijd voor een jongere generatie. Merie reageerde enthousiast op mijn vraag of ze het voorzitterschap wilde overnemen. Dit jaar sta ik haar nog in alles bij.”

En die bijstand komt goed van pas. Want er is veel veranderd bij de elfde editie. “Op verzoek van het overkoepelende Univé Loopcircuit is de wedstrijd verplaatst. De voorgaande jaren liepen we in maart. Maar nu er de halve marathon van Dordrecht is bijgekomen, zijn wij een maandje opgeschoven. Helaas bleek onze vaste ontvangstruimte Het Spant bezet en moesten we op zoek naar een alternatief. Met camping De Koekkoek in Tienhoven was dat snel geregeld.” 

“Een prima locatie. Er is volop parkeergelegenheid en we plaatsen grote tenten, waarin een paar honderd lopers zich kunnen verkleden. Ook voor douches wordt gezorgd”, verzekert Raes. “Door de gewijzigde startlocatie is ook het parcours veranderd. Het is nu een echte polderloop geworden. We starten onderaan de dijk en lopen richting de Tiendweg, vervolgens pakken we het oude rondje op. Bij de manege van Schakel wordt gekeerd. We komen dus niet meer door Ameide. Voor de toeschouwers misschien minder aantrekkelijk, maar voor de lopers een enorme uitdaging om op dit supersnelle parcours met maar één bochtje een nieuw PR neer te zetten.”

Of deze noodzakelijke wijziging eenmalig of blijvend is, durft de kersverse voorzitter niet te zeggen. “We gaan na afloop evalueren en zullen daarbij de ervaringen van onze hoofdsponsor SecureLink, die nu zijn gasten ontvangt in een heuse VIP-tent, zeer zeker meenemen”, besluit Raes.

Theo Sprong

www.avtyphoon.nl/loopcircuit

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten