Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Fabio Jakobsen: ‘Van mij mag het hondenweer zijn’

  •   keer gelezen   Sport

HEUKELUM • Een jaar geleden zei Fabio Jakobsen vol bravoure dat hij startte om te winnen in de juniorenwedstrijd Omloop Alblasserwaard – en deed dat vervolgens ook. De achttienjarige coureur rijdt inmiddels voor SEG Racing en start op 18 april voor het eerst in de Arno Wallaard Memorial. “Ik strijd opnieuw voor het hoogste.”


In totaal won de inwoner van Heukelum in 2014 als tweedejaars junior elfmaal en daarmee kwam hij in de belangstelling te staan van diverse opleidingsploegen. “Ik werd eerst benaderd door de opleidingsploeg van Giant-Shimano, maar die verdween uiteindelijk. Daarna ben ik in contact gekomen met SEG Racing en heb ik bij die ploeg getekend. Dat pakt tot nu toe geweldig uit. We krijgen hele goede  begeleiding en het contact met trainer Peter Schep verloopt uitstekend.”

Griekenland

Jakobsen is in de afgelopen winterperiode minder gaan veldrijden en meer op de weg op inhoud gaan trainen. Zodoende legt hij meer de piek naar het wegseizoen. Tevens is het jonge talent al tweemaal op trainingskamp geweest in Griekenland.

“Je zou het misschien niet verwachten, maar het is echt mooi fietsen daar. Er liggen goede wegen en de temperatuur is prima. Ideaal om een goede basis te leggen voor het seizoen en dat blijkt ook in de eerste koersen. Iedereen in de ploeg staat zijn mannetje, iedereen is nu al sterk.”

Finale

Tot nu toe merkt Jakobsen dat het niveau een stuk hoger ligt. “Maar ik merk dat ik ook steeds beter word. Ik voel me sterker worden. In de Houtse Linies heb ik voor het eerst in de finale gereden en eindigde als zevende. Ik hoop dat de vorm op tijd gaat zijn voor de Arno Wallaard Memorial.”

Waaierkoers

Want daar maakt hij ook dit jaar een doel van en zijn ploeg houdt er rekening mee. “Ik strijd op 18 april opnieuw voor het hoogste en rij niet bij voorbaat voor een tiende plek. Het is voor mij de wedstrijd in de buurt en vaak wordt het een waaierkoers, iets wat mij ligt. Ik krijg extra moraal van kou, wind en regen. Renners die daar niet van houden zijn dan eigenlijk al voor de start uit koers. Van mij mag het ook hondenweer zijn tijdens de Arno Wallaard Memorial, maar voor de organisatie is het natuurlijk het prettigst als het zonnig is, want dat trekt meer publiek.”

Kasseien

Naast slecht weer houdt hij ook erg van kasseien vreten. “Ik ben wel voor de kasseien gebouwd en kijk ook erg uit naar 31 mei als ik Parijs-Roubaix <23 jaar mag rijden.”

Marco van Vlijmen

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten