Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Volg Arno Wallaard Memorial live bij Het Kontakt

  •   keer gelezen   Sport

MEERKERK • De Arno Wallaard Memorial was al de mooiste polderkoers van Nederland. De enige wielerklassieker die de Alblasserwaard rijk is. De koers wordt nu nog hoger gewaardeerd, want de AWM is voor het eerst toegetreden tot de Topcompetitie.


De Arno Wallaard Memorial 2015 wordt verreden op zaterdag 18 april. Start en finish zijn in Meerkerk. ’s Morgens staat reeds de Omloop van de Alblasserwaard voor junioren op het programma. Met genoeg troeven uit de streek, zoals Kelvin van den Dool (Hoogblokland), Jarri Stravers (Groot-Ammers), Bas Ottevanger (Groot-Ammers) en Rens Tulner (Lexmond).

Beide koersen (de Omloop gedeeltelijk, de AWM volledig) zijn via een livestream te volgen op onze website.

200 renners

De Arno Wallaard Memorial is een UCI 1.2 koers. Er komen 200 renners (25 ploegen van 8) aan het vertrek voor een klassieker over 192 kilometer. Het peloton doorkruist onder meer het historische Nieuwpoort en dendert over de Ammersekade; voorwaar een prachtig gezicht.

Profcontract

De Topcompetitie is terug van weggeweest. Veertien koersen tellen mee voor dit klassement. Na de Ster van Zwolle en de Dorpenomloop Rucphen is de AWM de derde in de rij. Onder meer ook de Profronde van Noord-Holland, de Ronde van Overijssel en De Hel van Voerendaal behoren tot de Topcompetitie. Elmar Reinders leidt na twee klassiekers soeverein met 170 punten, gevolgd door Tijmen Eising (102) en Twan Castelijns (72). Het ploegenklassement wordt aangevoerd door Continental Cyclingteam Jo Piels.

De winnaar van de Topcompetitie zal een profcontract aangeboden krijgen door Team Roompot.

Kanshebbers

De ploegen die op de startlijst van de AWM prijken, komen uit tien verschillende landen. Kanshebbers zijn er te over. De wielerliefhebbers zullen letten op onder anderen Daniel Hoelgaard, Elmar Reinders, Jordi Talen, Alexander Krieger, Tijmen Eising, Steven Lammerting en Youri Havik. Namens RC Jan van Arckel starten onder meer Robin Chaigneau en Kelvin van den Dool.

Livestream

De Burgemeester Sloblaan in Meerkerk wordt omgetoverd in een heuse finishstraat, met onder meer een tribune en een groot beeldscherm waarop de koers te volgen is. Want de AWM gaat weer helemaal live. De livestream, die zal worden voorzien van commentaar, is op internet te volgen op:

www.arnowallaardmemorial.nl

www.awmlive.nl

Twitter: @AWM_live

Programma zaterdag 18 april

09:30 uur, start Omloop van de Alblasserwaard

12.14 uur, finish Omloop van de Alblasserwaard

13.30 uur, ploegenpresentatie AWM

14.30 uur, start Arno Wallaard Memorial

14.45 uur, handbikerace op het parcours van aankomst

16.17 uur, eerste doorkomst AWM

18.04 uur, vijf finaleronden door Meerkerk

18.47 uur, finish AWM

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten