Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Bekkali stelt parcoursrecord in Noordeloos scherper

  •   keer gelezen   Sport

NOORDELOOS • De Belg Omar Bekkali en de pas 14-jarige Lotte Veldhoen hebben zaterdag de kleurrijke vijfde editie van de Loop naar de Pomp in Noordeloos gewonnen. In de zesde wedstrijd in het Univé Grote Rivieren Loopcircuit 2015 werden Lars Gerritsen en Vanessa Hartman tweede, waarmee zij hun winst in het eindklassement al veilig stelden.


Dubbele gevoelens daardoor bij de lopers die zo dominant zijn in het Grote Rivieren Loopcircuit dit jaar. Lars Gerritsen moest iets voor het vijfkilometerbord lossen bij Omar Bekkali, die al de parcoursrecordhouder was in Noordeloos en voor de 10 kilometer ook al de recreatieloop over 4 kilometer gelopen en gewonnen had.

Titel kwijt

Het duo was vanaf de start samen met Lexmonder Peter-Jan Hardenbol snel weggelopen bij de rest van het veld voor de eerste lus net buiten het dorp in de Alblasserwaard. Eenmaal de karakteristieke pomp voor het eerst gepasseerd liepen Gerritsen en Bekkali weg van Hardenbol, die zijn titel van het loopcircuit van 2014 definitief moest inleveren. 

Opzichtig inhouden

Halverwege kon Gerritsen het tempo van de Belg niet meer volgen. Bekkali hield vlak voor de meet nog even opzichtig in om zijn record niet té scherp te stellen en stapte na 32 minuten en 53 seconden over de finish. Gerritsen volgde in 33.10 en Pol Nabben versloeg Hardenbol net in de strijd om plek drie: 33.27 om 33.32.

Mooie strijd

Mooi was ook de strijd bij de vrouwen. Marleen Honkoop voerde het veld lange tijd aan en werd overgenomen door Vanessa Hartman. Lange tijd liep de 14-jarige Lotte Veldhoen in fraaie stijl als vierde in het spoor van Annemieke Breukink, om in de laatste kilometers alle anderen te passeren. Het grote Barendrechtse talent won de Loop naar de Pomp in 38.36. Hartman en Honkoop werden derde en vierde in 38.51 en 38.54.

Voor Vanessa Hartman misschien niet het resultaat waarop ze had gehoopt, maar zij berekende wel dat het voldoende moest zijn voor eindzege in het loopcircuit. 

In de overige categorieën moeten de prijzen nog worden verdeeld. 

Nog twee te gaan

Op 10 oktober en 14 november zijn de Wim Hol Memorial in Papendrecht en de Typhoon-loop de laatste twee 10 kilometers in het Grote Rivieren Loopcircuit. 

Alle informatie over de wedstrijden, de uitslagen en klassementen zijn te vinden op: 

www.avtyphoon.nl/loopcircuit

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten