• Tempo en AKC Blauw Wit speelden in 2019 om  de KortbalTotaal Cup.
• Tempo en AKC Blauw Wit speelden in 2019 om de KortbalTotaal Cup. Foto: Rick den Besten

KorfbalTotaal Cup kent topbezetting: PKC tegen TOP

Sport 420 keer gelezen

LEXMOND • Het nieuwe korfbalseizoen wordt zaterdag 28 augustus door LKV Het Bosch ingeluid met de vierde editie van de KorfbalTotaal Cup. Dit jaar kent de wedstrijd met verschillende innovatieve spelregels een topbezetting: landskampioen PKC neemt het op tegen concurrent TOP uit Sassenheim.

De wedstrijd (17:00 uur) staat onder leiding van Peter van der Terp en Hardinxvelder Stan de Groot.

De eerste teams van VIKO uit Vianen en Nova uit Bilthoven spelen de voorwedstrijd (15:30 uur).

De KorfbalTotaal Cup kenmerkt zich door haar innovatieve opzet. De teams spelen om prijzengeld in sets. Iedere set van 12,5 minuut zuivere speeltijd is er € 250 te winnen. Bij een gelijke stand aan het einde van een set is er een 1-tegen-1 duel tussen twee spelers om de set te beslissen.

De teams spelen daarnaast net als in de zaal met schotklok en een live DJ zorgt bij iedere doelpunt voor de sfeer.

Bij het event zijn corona-regels van toepassing. Bezoekers moeten zich vooraf aanmelden via: korfbaltotaalcup@outlook.com.