Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• Diederik Beuzekom.
• Diederik Beuzekom. (Foto: Sportfoto's - Rina Schrijver)

Diederik Beuzekom, Colin Schrijver en Arno van der Veen pakken gewestelijke schaatstitels

  •   keer gelezen   Sport

REGIO • Een aantal IJA-schaatsers heeft afgelopen weekend gewestelijke titels gewonnen.


Diederik Beuzekom werd gewestelijk (NBLZ) kampioen bij de heren senioren. Een bijzondere prestatie, omdat Beuzekom na vijf jaar afwezigheid is teruggekeerd in het wedstrijdschaatsen. Op de 500 meter werd Diederik Beuzekom derde, alle overige afstanden wist hij winnend af te sluiten. Het leverde hem twee podiumplaatsen op: gewestelijk kampioen allround en gewestelijk kampioen 1500 meter.

Pieter de Munck (IJA) eindigde als derde en Bart Streefkerk (IJA, Ameide) als vierde. Elma Ouwehand (IJA) pakte het zilver op de 1500 meter dames-senioren.

Colin Schrijver
Ook een dubbelslag voor Colin Schrijver bij de A-junioren. Schrijver pakte eveneens de allroundtitel en de afstandstitel 1500 meter. Op zaterdag legde hij de basis voor het allroundklassement. Zondag op de 5 kilometer moest de schaatser uit Hoornaar -zoals verwacht- zijn ploeggenoot en specialist Lars Mengerink laten voorgaan, maar via een vlakke rit hield hij voldoende ruimte over.

Nomdo de Heer (IJA) werd vierde in het klassement.

Arno van der Veen
Marathonschaatser Arno van der Veen werd gewestelijk allroundkampioen bij de heren Masters. Op de lange afstanden (3 en 5 kilometer) nam de Meerkerker een grote voorsprong op zijn concurrenten. Door de schade te beperken op de 500 meter en derde te worden op de 1500 meter stelde hij de titel veilig.

Wim de Wit (IJA) eindigde als vierde.

Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier