Afbeelding
Foto: Jan de Bruin

46e Wielerronde van Groot-Ammers op zaterdag 25 mei

Sport 584 keer gelezen

GROOT-AMMERS • De 46e wielerronde van Groot-Ammers wordt verreden op zaterdag 25 mei. Start en finish zijn op de Voorstraat. Scherprechter in de koers zal de Kerkstraatstoep zijn. Maar ook het stukje noodstraat bij het Fortuynplein maakt de ronde extra zwaar.

Het wielerprogramma wordt vrijdag 24 mei al afgetrapt met een dikkebandenrace. In de Molenlaan klinkt het eerste startschot om 19:00 uur.

Op zaterdag bijten om 17:15 uur de vrouwen het spits af. Rosanne van Rees en Thirza Korevaar zullen de Groot-Ammerse eer hoog houden. Ook voor Iris Verschuren (Streefkerk) is het bijna een thuiswedstrijd.

Om 18:30 uur staat de Startklasse op het programma: een korte wedstrijd voor wielrenners die wekelijks hun krachten meten in de polder maar nog geen wedstrijdervaring hebben.

Funklasse en Sportklasse
De Funklasse (voorheen regiorecreanten) herbergt om 19:00 uur louter renners uit de regio, waaronder Tijmen Pesselse, Bart Steefkerk, Dirk Jan Verspuij en de thuisrijders Rob Verheij, Jan Willem van Andel en Daan Burggraaf.

Om 20:00 uur vormt de Sportklasse het slotakkoord. Op de startlijst onder meer de namen van Brian Burggraaf, Rene Rotscheid, Mike van der Ham, Geert Minkema en Sander Spoolder.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23
Afbeelding
Actie met tompoucen van Symphonia uit Hoogblokland Nieuws 17 apr, 20:34
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:07

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden