Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• De kopgroep van de 12e editie van de Krakelingenloop in Heukelum.
• De kopgroep van de 12e editie van de Krakelingenloop in Heukelum. (Foto: Aangeleverd)

Vijftiende Krakelingenloop in en rond Heukelum

  •   keer gelezen   Sport

HEUKELUM/REGIO • De Krakelingenloop in Heukelum beleeft op zaterdag 18 mei zijn vijftiende editie. Na een paar weken rust wordt hier het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit 2019 hervat, met wat in het verleden vaak de snelste wedstrijd was uit het hele regionale circuit.


De toptijden van buitenlandse kleppers als de Keniaan Michael Mutai en de Belgische Veerle Dejaeghere zijn alweer een paar jaar oud. Hun parcoursrecords (29.15 en 34.17) staan zeer scherp.

De afgelopen jaren zijn het de regionale toppers geweest die om de winst streden in de Krakelingenloop. De winnaars van 2018, Leendert van der Lugt en Annemarie Kersbergen, komen op 18 mei hun titel verdedigen.

De wedstrijdloop is 10 kilometer lang en begint om 15.00 uur. Het startschot voor de prestatie- en bedrijvenloop over 5 kilometer klinkt om 14.50 uur. Daarnaast zijn er, zoals bij alle wedstrijden uit het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit, jeugdlopen in alle categorieën vanaf 13.30 uur.

Parcours
Het exact gemeten parcours leidt de lopers van de start bij dorpshuis De Krakeling over de polderwegen rond het fraaie plaatsje Heukelum en daarna weer terug naar de finish voor De Krakeling. Voorinschrijven is tot en met 12 mei mogelijk via: www.inschrijven.nl

Het klassement van het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit – negen wedstrijden in totaal, de beste zes uitslagen tellen mee – krijgt in de Krakelingenloop meer vorm. Bij de mannen is het initiatief voorlopig aan Timo de Geus, met Jeroen van Damme het dichtst in de buurt. Sterke concurrenten als Van der Lugt, Maarten van Zetten en Nixon Fernandes hebben echter een wedstrijd minder gelopen en liggen dus op afstand op de loer.

Bij de vrouwen leidt Vivianne Steegstra met enige marge op Cora Vlot. Ook hier staan de voornaamste concurrenten, zoals Petra Sloots en Annemarie Kersbergen, iets verderop omdat zij nog niet aan alle wedstrijden hebben meegedaan.

Alle informatie over de vijftiende Krakelingenloop en het Grote Rivieren Loopcircuit is te vinden op: www.avtyphoon.nl/circuit.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier