Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• Christiaan van Rees is één van de Jan van Arckel-troeven tijdens het NK.
• Christiaan van Rees is één van de Jan van Arckel-troeven tijdens het NK. (Foto: Rick den Besten)

Ameide verwacht 4000 bezoekers tijdens NK-jeugdwielrennen

  •   keer gelezen   Sport

AMEIDE • Ameide heeft zaterdag 15 juni een mooi sportief evenement binnen haar 'poorten': het NK-jeugdwielrennen voor jongens en meisjes van acht tot en met veertien jaar. Dit kampioenschap wordt georganiseerd door RC Jan van Arckel in samenwerking met de KNWU.


De beste jeugdrenners uit heel Nederland komen aan de start in de strijd om de rood-wit-blauwe tricots. Zij hebben zich moeten plaatsen via kwalificatiewedstrijden. Jan van Arckel levert zelf ook een aantal kanshebbers, waaronder Daan Hartog (Giessenburg) en Christiaan van Rees (Groot-Ammers).

Start en finish
Er worden op 15 juni ruim 4000 bezoekers in Ameide verwacht. Ruim 130 vrijwilligers zullen het evenement in goede banen leiden.

Start en finish bevinden zich op de Molenstraat. Het parcours meet 1,9 kilometer en loopt via de Prinsengracht, Pr. Marijkeweg, Doelakkerweg, Prinsengracht, Benedendamsestraat, Oudendijk, Lekdijk en J.W. van Puttestraat weer terug naar de Molenstraat. Aan het einde van de wielerdag zullen alle veertien Nederlands jeugdkampioenen gehuldigd worden.

Wielermarkt
Tijdens het NK is er een wielermarkt op de Dam. Regionale en nationale ondernemers nemen hieraan deel met wielrengerelateerde items.

Ambassadeurs
Fabio Jakobsen en Jeanne Korevaar zijn ambassadeur van het NK-jeugdwielrennen in Ameide. Beiden startten hun carrière bij Jan van Arckel en zijn nog altijd lid van deze wielerclub. Jakobsen is inmiddels prof bij Deceuninck Quick Step Cycling Team. Korevaar koerst voor het CCC - Liv Team van kopvrouw Marianne Vos.

Spieren voor Spieren
De NK-organisatie werkt samen met Spieren voor Spieren. Deze stichting zet zich in 'voor een wereld waarin kinderen niet langer meer lijden aan of onder en spierziekte'.

Tijdens het NK zullen vier regionale kindambassadeurs van Spieren voor Spieren enkele huldigingen verzorgen. Ook enkele (voormalig) topsporters die zich als ambassadeur aan Spieren voor Spieren hebben verbonden, zullen aanwezig zijn. Hun namen zijn nog niet vrijgegeven. Op scholen en wielerverenigingen lopen acties voor Spieren voor Spieren. De financiële eindstand zal 30 juni in Ede bekend worden gemaakt tijdens het NK voor de profs.

Logo
Het logo van het NK-jeugdwielrennen is ontworpen door Liselotte van Tilborg, leerling van het Fortes Lyceum in Gorinchem. Het logo verbeeldt een jeugdwielrenner die naar de top fietst.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten