Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Knappe tweede plaats Arno van Krimpen

  •   keer gelezen   Sport

REGIO • Arno van Krimpen is tweede geworden in de Omloop van Noord West Overijssel. De Groot-Ammerse nieuweling maakte in deze klassieker deel uit van een kopgroep van dertien renners.


Jens Bassa (Goudriaan) kwam net achter een valpartij uit, waardoor hij de kopgroep moest laten gaan. De nieuweling van Willebrord Wil Vooruit sprintte in het achtervolgende peloton naar plek 20.

Zondag reed Jens Bassa Rundum Duren, een 64 kilometer lange klimkoers in de Duitse Eifel. Tegen het teamwork van het Belgische Acrog kon Jens niet op, maar zijn vierde plaats mocht er zijn. Broer(tje) Mees reed in Duren een afwachtingswedstrijd. Hij ontsnapte met drie andere renners uit het peloton en werd derde.

Noël Luijten (Meerkerk) werd 95e in Duren.

Veldslag
De Omloop van Noord West Overijssel voor junioren werd een ware veldslag. Alle Jan van Arckel-coureurs moesten voortijdig de koers staken. Van de 140 gestarte renners reden er slechts 29 de klassieker uit.

Uitslagen jeugdrenners Jan van Arckel
Tilburg, cat. 5: 2. Daan Hartog (Giessenburg).
Cat. 6: 22. Merel Hartog (Giessenburg).

Spijkenisse, cat. 2: 18. Ruben v.d. Wal (Gorinchem).
Cat. 5: 1. Daan Hartog (Giessenburg), 21. Mees Bassa (Goudriaan).
Cat. 6: 17. Merel Hartog (Giessenburg), 23. Joris Peursum (Hardinxveld), 28. Sem van Wijngaarden (Hardinxveld), 35. Joey Baars (Leerdam).
Cat. 7: 10. Jost v.d. Streek (Ottoland), 20. Ruben Bassa (Noordeloos), 21. Thijs Wemmers (Bleskensgraaf).

Jeanne Korevaar
Jeanne Korevaar klasseerde zich als 31e in de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen. De CCC-Liv renster uit Groot-Ammers gaf in de hoogmis van het Belgische wielrennen 2.49 min. toe op de Italiaanse winnares Marta Bastianelli. Zij klopte Annemiek van Vleuten in de sprint.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier