Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Lot Kroonschijf DEZ bijna bezegeld

  •   keer gelezen   Sport

DEN BOSCH – In de nationale hoofdklasse hebben de dammers van Kroonschijf Denk en Zet ook hun voorlaatste wedstrijd niet tot een goed einde weten te brengen. Uit bij kampioenskandidaat Heijmans Excelsior in Den Bosch werd met 14-6 verloren.


De wedstrijd begon niet verkeerd met remises van Mari Dame en Wim Kalis. Daarna liepen Dirk Kwakernaak, Peter de Hek en Harm Jan van Rees alle drie tegen een nul op. Teus Stam bracht de achterstand met een prima zege terug tot 4 punten. Met remises van Cor Westerveld en Ad de Hek bleef die marge intact.

Het waren de twee speciaal voor deze wedstrijd uit Wit-Rusland en Oekraïne ingevlogen dames van Heijmans die de Alblasserwaarders definitief de das om deden: Peter Hartog en Piet Trapman verdedigden zich meer dan 5 uur, maar moesten uiteindelijk buigen voor het scherpzinnige positiespel van de grootmeesters Olga Fedorovich en Viktoriya Motrichko.

Door deze nederlaag is het degradatielot voor de Alblasserwaarders vrijwel zeker bezegeld. Alleen een 'geitenpaadje', een onwaarschijnlijk grote overwinning in de laatste wedstrijd, kan nog toegang geven tot de nacompetitie

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier