Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: Jan de Bruin

Vijftiende Ronde van Ameide

  •   484 keer gelezen   Sport

AMEIDE • De Ronde van Ameide is toe aan het derde lustrum. De wielerronde van 'Termei' wordt zaterdag 15 september voor de vijftiende keer verreden.

De jubileumeditie wordt volledig op zaterdag afgewerkt. Om 12:30 uur bijten de junioren het spits af. Op de deelnemerslijst prijkt de naam van thuisrijder Ruben Blom. Ook zijn Jan van Arckel-ploeggenoten Geert van Kappel (Sleeuwijk) en Menno Vonk (Meerkerk) zijn van de partij.

De regiorecreanten A en B binden vanaf 14:30 uur de strijd met elkaar aan. De klassementen naderen hun ontknoping, dus er mag een spannende koers worden verwacht. Hoogbloklander Dirk-Jan Verspuij behoort tot de favorieten, maar zal onder anderen moeten afrekenen met ronde-organisator Arjan Molenaar, die voor eigen publiek zijn neus zeker aan het venster zal willen steken.

Amateurs
Het startschot voor de amateurs klinkt om 15:45 uur. Vorig jaar draaide het in deze categorie uit op een ongekend spannende sprint tussen Robert de Poel, Martijn de Groot en Bram Mens. De kans bestaat dat zij het nog eens dunnetjes over gaan doen, want ze zijn alledrie weer van de partij. Dat geldt ook voor local hero Gert van der Grijn.

Dikkebandenrace
Kinderen uit Zederik kunnen vanaf 17:15 uur meedoen aan de Decathlon Dikkebandenrace. Voor de laatste keer wordt gestreden om het kampioenschap van Zederik. Er is startgelegenheid voor kinderen die geboren zijn tussen 2006 en 2011. Vooraf inschrijven kan via: www.zederikinbeweging.nl.

De dameskoers (elite, amateurs, junioren) vormt de finale van de Ronde van Ameide. RC Jan van Arckel is goed vertegenwoordigd, onder anderen met nationaal kampioene Evy Kuipers. Uit de regio zijn onder meer Thirza Korevaar en Ingrit Verhoeff (beiden woonachtig in Groot-Ammers) van de partij.

De Ronde van Ameide is overigens de opmaat naar het NK Jeugdwielrennen van volgend jaar, dat op 15 juni in Ameide zal worden gehouden.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK