Afbeelding
Foto: Rick den Besten

Spectaculair tractor- en truckpullingweekend in Hoogblokland

Sport 1.551 keer gelezen

HOOGBLOKLAND • Stichting Tractorpulling Alblasserwaard pakt vrijdag 17 en zaterdag 18 augustus uit met een volledig vernieuwd evenement in Hoogblokland.

Na het stoppen van Tractorpulling Meerkerk, een begrip in de regio, vond het bestuur van Truck- & Tractorpulling Hoogblokland de Vereniging Truckpulling Nederland (VTN) en de Nederlandse Truck- & Tactorpulling Organisatie (NTTO) bereid om een spectaculair programma op te zetten aan de Beemdweg.

"De 17e en 18e augustus blijft zo een pullingweekend in de Alblasserwaard van formaat:, melden de organisatoren. "Lokaal bedrijf Agri Techniek Slingeland ondersteunt dit maximaal in materiële en financiële zin voor de komende edities. Met de Massey-Ferguson tractoren op de wedstrijdbanen zal het wedstrijdbaanonderhoud in kleur worden verzorgd. Als bestuur zijn we trots dat we dit evenement samen met lokale bedrijven kunnen realiseren."

Trucks
Op vrijdagavond vanaf 18.00 uur verschijnen er naast veel lokale standaardtractoren op twee volledig nieuwe wedstrijdbanen aan de Beemdweg ruim veertig sport- en supersport trucks aan de start voor een truckpulling-show met de volledige Nederlandse top.

Skeltertrek
Op zaterdag vanaf 13.00 uur starten de Farmstockcompetitie sport- en supersporttractoren, samen met de 11 Ton standaardklasse en de lokale bedrijvenklasse 9 ton. Ook komt het kinderpark met de skeltertrek weer terug.

De lokale teams Red Impact en Simply Green zijn met hun rode en groene 'kamp' aanwezig. Mooie bijkomstigheid: Simply Green kan in Hoogblokland opnieuw de Nederlandse titel pakken.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden