• Meeuwisse klopt ploeggenoot Klijnjan in de sprint.
• Meeuwisse klopt ploeggenoot Klijnjan in de sprint. Foto: Jan de Bruin

Jan van Arckel heerst in Ronde van Giessenburg

Sportt 1.500 keer gelezen

GIESSENBURG • Een drietal Jan van Arckel-renners bepaalde de 45e wielerronde van Giessenburg. Noah de Groot, Arno Klijnjan en Melle Meeuwisse namen na een halfuur koers het heft in handen. Boskoper Meeuwisse, ook winnaar van de leidersprijs, klopte ploeggenoot Klijnjan in de sprint.

Nederlands kampioen Roy Pieters en een zestal Australiërs/Nieuw-Zeelanders moesten buigen voor de sterke 'thuisrijders'. De in de slotfase aangesloten klasbak Jordi Talen redde het ook niet. "Het was loodzwaar, op een warm parcours met veel draaien en keren", pufte winnaar Meeuwisse kort na afloop en zijn derde overwinning van het seizoen. "In de kopgroep van vijf man waren we goed vertegenwoordigd, maar dan moeten we het nog wel even doen."

En dat deden de Jan van Arckels. "De sterkste heeft vandaag gewonnen", beaamde Klijnjan. "We wisten op het eind samen weg te rijden. ik zie het niet als een nederlaag, van een ploeggenoot kan je niet verliezen."

Regiorecreanten
Eerder op de wieleravond was Harmen Brandwijk uit Bleskensgraaf de winnaar bij de Regiorecreanten A. "We waren met vier man vroeg weg, maar het draaide niet echt lekker. Op een gegeven moment ben ik doorgereden en sloeg ik een gaatje, dat ik later kon vergroten. In de laatste ronde kon ik zelfs nog iets versnellen en wist ik de achtervolgers voor te blijven. Een heerlijk criterium, met toeschouwers in de voortuin genietend van een biertje en een barbecue. Deze korte rondjes liggen mij wel."

Dat gold ook voor Jaimy Hakkesteegt uit Langerak, die de sprint won in de B-categorie.

Theo Sprong

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden